ART PREPORUKA

MUZIKA: Novi albumi Majkla Boltona i sastava ,,Cutting crew” i ,,Hollywood Vampires”

Majkl Bolton, ,,Cutting crew” i ,,Hollywood Vampires” nakon višegodišnje pauze pripremaju nove albuma.

majkl

Majkl Bolton traži pomoć fanova

– Tražili ste to i vrijeme je došlo da konačno objavim planove za snimanje novog studijskog albuma. Još vam ne mogu reći naziv jer želim da mi pomognete da odlučim šta ću snimiti. Pozivam vas na putovanje u pravljenju albuma, od koncepta do završne faze. Nadam se da će vam to biti izazov i inspirisati vas kao što je mene. Jedva čekam da vidim do čega ste došli! – poručio je Bolton obožavaocima.

On je dodao da je to način da njima, fanovima, zahvali na nevjerovatnoj podršci koju je dobijao svih ovih godina.

vampires

,,Zvjezdana” postava ,,Holivudskih vampira”

– Nikada nećete pronaći ovakvu muzičku postavku. Otkad je Alis Kuper odlučio da ponovo okupi legendarne ,,Hollywood Vampires” prije tri godine, nije imao problema sa tim da ubijedi najbolje muzičare da mu se pridruže u misiji da napravi tribjut prvobitnim legendama koji će se okupiti u poznatom ,,Rainbow bar & grill”-u. Uz Alisa Kupera, ,,Vampire” čine Džoni Dep, Džo Peri, Peri Farel, Dejv Grol, ser Pol Mekartni, Džo Volš, Sleš, Robi Kriger, Zek Starki, Brajan Džonson i Kip Vinger – kaže se u najavi albuma čije je objavljivanje zakazano za 11. septembra.

CUTTING CREW - Add to Favourites

,,Cutting crew” pitaju da li postoji život poslije ljubavi

Novi album sastava ,,Cutting crew” pod nazivom ,,Add to favourites” daće odgovor na pitanje da li postoji život poslije ljubavi.

Ovo je album posvećen svim uzorima Nika Van Ida.

– Izdavači mi već 20 godina govore da su moje pjesme snažne, ali da ih personalizujem toliko sa stihovima i glasom da je teško obraditi ih. To je prokletstvo i blagoslov. Tako da svaki put kada bih napisao pjesmu, pomislio bih: ,,Hej, ovo zvuči pomalo kao znaš ti ko”. Onda sam rekao: ,,Ma, neka sve ide dođavola” i nastavio da radim na ovom albumu – rekao je Van Id.

Album otvara numera ,,Till the Money Run$ Out” koja je prva nakon toliko godina o ženi koja je inspirisala pjesmu ,,(I Just) Died In Your Arms”.

– Now you said that you like to play the field/And I should get over it/But when all of your games got to be revealed/I was the last to hear of it – pjeva Van Id.

U pjesmi ,,Looking for a friend” govori o prijatelju Mekmajklu i svom bratu.

– I’ve been looking for a guitar player/He’s probably got a beer in his hand/Came here about ten years ago/They got him playing in the best rock ‘n’ roll band/…I’m still looking for my brother/They say I’ll find him out in the fields/Like two names carved in the bark in a tree/In a wood in the forest of love – kaže Van Id u ovoj numeri.

Najneobičnija numera je ,,Berlin In Winter” o mladiću kojem su komunisti platili da izgradi zid i koji je doživio da vidi pad tog istog zida.

Bluz numera ,,Kept on Lovin’ Yo” govori o neuspjehu da se dvoje ljudi pomiri.

– You can say what you want/I kept on loving you/Cos when you miss someone/It’s all you’re gonna do/In the arms of another – pjeva Van Id.

Tu je još i pjesma Džima Rivsa i Roja Orbisona ,,Already Gone” posvećena Van Idovoj babi koja je obožavala Rivsa.

Numera ,,Only For You” je napravljena za suprugu koja ga je stalno zezala kako nijednu pjesmu nije posvetio njoj.

,,(She just happened to be) Beautiful” zatvara album.

– She was old enough to haunt me/But young enough to run/I never meant to fall for her at all/She just happened to be beautiful… – pjeva Van Id.

B.R.

kud duga