ART ART_IZDVOJENO

LAKE FEST: U umjetničkom dijelu programa radionica „Omladinska foto patrola“

lake_fest_logo

 

U saradnji sa EPCG i zvaničnim pivom festivala, Nikšićkim pivom, ovogodišnji Lake festival je produbio svoje sadržaje kako bi dao što bolju ponudu posjetiocima i da bi se samim tim velika pažnja posvetila umjetničkom programu festivala.

Pored raspisanog međunarodnog konkursa za sve audio-vizuelne umjetnike, pod nazivom ‘’Iz različitog ugla’’, Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić uz podršku umjetničkog dijela tima Lake festa organizuje radionicu „Omladinska foto patrola“ namijenjenu svim osobama od 16 do 30 godina iz Nikšića ili onima koji se tako osjećaju, navodi se u saopštenju organizatora.

Radionice će trajati dva dana, 11. i 15. avgusta, od čega će prvog dana mladi imati priliku da steknu osnovna znanja o fotografiji i tehnikama fotografisanja. Nakon toga učesnici radionica će moći naučeno da primijene tako što će fotografisati svoj grad i prikazati ga kroz njihov objektiv.

Produkti ove “Omladinske foto patrole” će biti izloženi na jezeru Krupac, 15. avgusta, i to će ujedno biti i drugi dan radionice. Tom prilikom biće organizovano i glasanje za najboljih 10 fotografija koje će obići osam gradova (Subotica, Knjaževac, Mostar, Zavidovići, Prijedor, Vevčani, Peć) putem Regionalne umjetničke ture. Takođe, okruženi izloženim fotografijama učesnici treninga će govoriti o perspektivama i barijerama mladih uz pomoć profesorice Mirjane Popović, kao odabranog stručnog moderatora, rečeno je u saopštenju.

Cilj ove radionice je da se mladima pruži mogućnost da govore o problemima i mogućnostima kojima su okruženi putem umjetničkog izraza, odnosno fotografije.

Prijavu za učešće zajedno sa kontakt podacima i kratkim opisom i motivima zbog kojih se prijavljuju, kao i sa nekoliko fotografija, mladi mogu poslati na mail [email protected], do 10.08.2015.god. do 12h.

Ova „Omladinska foto patrola“ je aktivnost u okviru projekta Regionalna platforma za učešće mladih Balkana koju koordinira Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju (ALDA), zajedno sa osam Agencija/Centara lokalne demokratije iz Nikšića, Mostara, Prijedora, Zavidovića, Subotice, Peći, Vevčana i Knjaževca.

Projekat je finansiran od strane Evropske komisije u okviru programa Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.

kud duga