DRUŠTVO PREPORUKA

HERCEG NOVI: Uklonjena 23 privremena objekta

hercehg novi

Foto: Radio Jadran

Opština Herceg Novi je ove godine dala 110 odobrenja za postavljanje privremenih objekata, što je nešto restriktivnije nego prošle godine. Neki korisnici su, međutim, prije nego što su dobili odobrenje, po inerciji, postavili svoje štandove i kisoke na stara mjesta.

U Komunalnoj policiji su sačekali da Sekratarijat za prostorno planiranje obradi sve zahtjeve, pa su nakon toga krenuli u kontrolu. Prošlog mjeseca je uklonjeno 15, a u junu osam takvih objekata, prenosi Radio Jadran.

Lokalna uprava je ovog ljeta odlučila da za neke lokacije neće izdavati odobrenja za privremene objekte. To su Omladinski park, potez od ,,Galeba” do ,,Mimoze” i dio lokacije ispod nekadašnjeg hotela Tamaris.

Bilo je problema sa korisnicima koji su dugi niz godina radili na tim mjestima. Postavljali su objekte misleći da će dobiti odobrenja, ali je većina od njih dobila negativan odgovor Sekretarijata za prostorno planiranje. Onda je krenulo njihovo uklanjanje.

Među njima je i zabavni park u Igalu, štandovi sa kokicama i kukuruzom, osam manjih štandova sa bižuterijom. Uklonjeno je i preko 40 ležaljki koje su dva lica iznajmljivala turistima na javnoj površini ispod Titove vile.

Kazne za pravna lica iznose najmanje 500 eura, a za odgovorna lica od 30 do 150 eura.