DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Radio Petnjica zvanično počeo sa radom

radio petnjica

Foto: Cdm

Nakon vraćanja statusa Opštine Petnjici otvaranje radija je drugi po važnosti događaj za žitelje bihorskog kraja i veliki broj ljudi iz dijaspore, kazao je na svečanosti upriličenoj povodom puštanja u rad petnjičkog radija, jedan od osnivača i vlasnika Raif Adrović.

On je naglasio da je ideja za osnivanje radija bila da informacije o dešavanjima iz Petnjice budu dostupne ljudima iz ovog kraja rasutim po cijelom svijetu.

-Petnjica nikad nije imala radio stanicu , cilj nam je da povežemo dijasporu, lokalnu samoupravu i stanovništvo ovog kraja i da Radio Petnjica bude most spajanja-dodao je Raif.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović kazao je da je otvaranjem Radio Petnjice 3. avgusta prekinuta medijska blokada u kojoj je ovaj kraj bio godinama jer nije postojao ni jedan medij u smislu informisanja svih građana.

-Otvaranjem lokalnog radija dobiće se mnogo-građani će moći da utiču na rad lokalne samouprave  upućujući nam kritike i sugestije , što će nam dati smjernice u radu. Otvaranje radija je dobar podstrek i ostalima da krenu sa investicijama u Petnjici u nekim drugim oblastima. UZ dijasporu koja hoće i može i lokalnu upravu koja želi da obezbijedi povoljan ambijent za investitore ovaj kraj će krenuti razvojnim putem- dodao je Agović.

Radio Petnjica sa frekvencije 90,7 Mhz se čuje  u Beranama, dijelom u Bijelom Polju do Mojkovca. Opština Petnjica je signalom pokrivena 99 odsto na portalu www.radiopetnjica.me program se može slušati bilo gdje u svijetu.

Svečanosti povodom otvaranja Radio Petnjice prisustvovao je veliki broj gostiju i zvanica među kojima i poslanik Rifat Rastoder koji je rodom iz ovog kraja.

Izvor: Cdm