DOM DOM_IZDVOJENO

ENTERIJER: Korisni savjeti za uređenje dječije sobe

Kada opremate dječiju sobu, uvijek razmišljate da namještaj mora biti ,,izdržljiv” jer ne možete očekivati od djece da paze da ne pohabaju stvari. Oni će u igri jednostavno slomiti krevet ili ogrebati police… Upravo zato vam donosimo nekoliko korisnih predloga na koje trebate da obratite pažnju kada opremate sobu za djecu.

 

Kreveti na sprat će izdržati bar do srednje škole, a na ovaj način će vaši mališani biti zajedno u sobi i imaće prostora za igru. Uvijek trebate provjeriti da li su merdevine izdržljive i stabilne.

a1

Ako se pitate da li je potkrovlje dobro mjesto da se napravi igraonica, tu smo da vam pomognemo.

Ovo je odlična opcija za malo stariju djecu ili tinejdžere koji će moći u ovako lijepom kutku da dočekaju drugare, i da imaju svoj prostor. Potkrovlje se može lijepo urediti i biti harmonična sobica za bebu.

a2

Sve popuarniji trend – personalizovanje dječijeg kreveta i drugih stvari je stigao i kod nas. Evo jedne simpatične ideje kako to da učinite. Možete oslikati ime djeteta, napisati lijep stih ili duhovit natpis…Sve je pitanje ukusa. Možete odštampati i jastučnice sa dječjim imenima, pa će na taj način svako imati svoju.

a3

Personalizovana polica ili komoda je takođe odličan izbor za dječiju sobu. Na slici je prikazan ručni rad koji vas može inspirisati da napravite nešto kreativno za djecu.

a4

Plastične kutije ne izgledaju prefinjeno, a ove na slici vam mogu dati ideju kako bi kutija za posteljinu (ili igračke) trebalo da izgleda. Bez obzira na činjenicu da je to dječija soba koja treba izdržljiv namještaj, ove kutije izgledaju lijepo i prefinjeno.

a5

Važno je da zidovi ili tapete u spavaćoj sobi vaših mališana budu u nekim nježnim i blagim tonovima. Nikada ne birajte jake, zagušene nijanse, ali ni drečave tonove, jer u takvoj sobi vaše dijete neće moći lijepo da spava.

a6

Izvor: housetohome.co.uk

Priredila: K.J.