Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Željeznički saobraćaj normalizovan

prugaaaŽeljeznički saobraćaj koji je satima danas bio u prekidu u mjestu Bioče zbog havarije na kontaktnoj mreži normalizovan je oko 21.30 sati.

Naime, u 16.05 sati na dijelu pruge Podgorica-Bioče, nailaskom lokalnog voza br. 6102, koji je saobraćao na relaciji Bar-Bijelo Polje došlo je do havarije na kontaktnoj mreži.

– Ekipe kontaktne mreže i prvostepena komisija za isleđenje vanrednih događaja Željezničke Infrastrukture su odmah nakon dojave izašle na mjesto događaja i konstatovale  da je havarija većih razmjera te da je pokidano oko 800 metara kontaktne mreže – saopšteno je iz Željezničke infrastrukture i Željezničkog prevoza.

Nakon oslobađanja profila pruge operater, Željeznički prevoz će organizovati prevlačenje voza br. 6102 dizel vučom do stanice Podgorica.

– Željeznički saobraćaj na dijelu pruge Podgorica-Bioče do saniranja nastale havarije biće regulisan dizel vučom – navedeno je u saopštenju.

Ekipe KM Željezničke infrastrukture Crne Gore ulažu napore da u što kraćem roku osposobe prugu za redovan željeznički saobraćaj.

Izvor: CDM