DOM PREPORUKA

RASHLAĐENJE: Pet bezalkoholnih ljetnjih napitaka

U ovim toplim danima uvijek prija hladni bezalkoholni napitak, pa smo za naše čitaoce izdvojili nekoliko brzih i lakih za pripremu ljetnjih osvježenja sa sajta Food network.

caramel_machiato_1280__25568.1307631302.1280.1280-300x300Napitak od karamela

Napraviti smjesu od pola šolje espresa, pola šolje mlijeka, dvije supene kašike karamel sosa, dvije supene kašike šećera i šolje izmrvljenog leda. Sve to sipati u dvije šolje, ukrasiti šlagom i karamelom.

honeydew-melon-images
Ledeni čaj od dinje

Napraviti smjesu od šolje smrznute isjeckane dinje i smrznutog iscjeckanog krastavca u koju je potrebno dodati sok od jedne limete i malo šećera.

Peach_Ginger-Iced_Tea

Ledeni čaj od breskve i đumbira

Napraviti smjesu od šest polovina bresaka iz konzerve. U to dodati jednu i po šolju đusa, trećinu šolje šećera, supenu kašiku narendanog đumbira. Sve to izmiješati u sokovniku. Dodati led i šest šolja hladnog engleskog ,,breakfast” čaja.

tofu fruit

Voćni proteinski šejk

Izmiješati silken tofu (četvrtina šolje), smrznuto voće (jedna šolja), četvrtinu šolje voćnog soka, pola šolje sojinog mlijeka i malo meda.

kivi punc

Punč od kivija

Napraviti zgusnutu smjesu nalik pireu od sedam oljušćenih i isjeckanih kivija. U to dodati šećera (pola šolje), soka od dva iscijeđena limuna i čašu vode. Servirati sa ledom.

B.R.

Foto: Daily best US/Foodnetwork/Onlyfoods.net/You tube