DRUŠTVO SLAJDER

OD ETNO SELA DO ,,SPLENDIDA”: Sedmodnevni aranžmani za porodicu od 300 do 1500 eura

Bilo da bira etno selo ili hotel ,,Splendid” četvoročlana familija za sedmodnevni ljetnji odmor mora da pripremi izdašnu svotu novca – tačnije najmanje 300 eura za ,,seoski” pansion ili najmanje 1500 za onaj sa ,,pet zvijezdica” na Primorju. To je računica do koje je došao MNE magazin na osnovu odgovora ugostitelja koji su nam saopštili okvirne cijene, jer kako nam je predočeno, one zavise od dužine boravka, broja kreveta u sobi, starosti djece, dodatnih usluga koje se traže.

Etno selo Montenegro

FOTO: Etno selo Montenegro

– Polupansion kod nas je 12 eura po osobi. Za djecu do 15 godina je besplatno.  Imamo i pun pansion  za 25 eura po osobi – kazali su nam iz etno sela ,,Montenegro”.

Iz hotela ,,Bianca” u Kolašinu kažu da se porodice obično odlučuju na vikend aranžmane, te da cijena varira zavisno od niza faktora.

– Okvirno za dvoje odraslih i dvoje djece za šest noći cijena boravka bila bi  660 eura na bazi polupansiona. Tu je uključen doručak i večera, korišćenje bazena, saune, turskog kupatila, đakuzija, dječjih igraonica, teretane, parkinga, wi-fi –  saopšteno je iz službe prodaje kolašinskog hotela za MNE magazin.

hotel planinka zabljak

Hotel Planinka

I iz hotela ,,Planinka” na Žabljaku kazali su da ne mogu saopštiti fiksnu cijenu, jer ona zavisi od niza faktora.

– U  julu i  avgustu  cijena polupansiona za jednu odraslu osobu u trokrevetnoj ili četvorokrevetnoj sobi je 26. eura,  1.10 eura je taksa, tako da je za jednu odraslu osobu 27,10 eura noćenje po osobi – obavijestili su sa recepcije hotela.

Na moru se u pojedinim objektima privatnog smještaja može ljetovati na bazi polupansiona za 16 eura po osobi do odnosno za oko  35 eura u primorskim hotelima sa tri zvijezdice. Za djecu do sedam godina uglavnom je besplatno.

hotel splendid

Hotel Splendid (Foto: Trip Advisor)

U kompaniji ,,Montenegro Stars” su nas obavijestili da je većina kapaciteta  rezervisana već u februaru, te da je slobodnu sobu ovih dana kod njih teško naći.

– Kompanija je u periodu od februara do sredine maja, za sve tzv. rane rezervacije  gostima davala popust od 4o odsto u Splendidu kao najtraženijem objektu, isto toliko za Blue Star u centru Budve i 35 odsto za hotel Montenegro. Tako je u prvom crnogorskom hotelu sa 5 zvjezdica, u zavisnosti od perioda, bilo moguće rezervisati sobu po cijeni već od 80  do 150 eura po osobi. Taj popust se odnosio na sve rezervacije od početka juna do kraja septembra i većina kapaciteta je prodata upravo po tim sniženim cijenama – kazala nam je PR menadžer kompanije Montenegro Stars Maja Vukićević.