ART ART_IZDVOJENO

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Publika uživala uz buru zvanu ,,Dejan Cukić i Spori ritam bend”

Dejan-Cukic_1Kako to već biva u Podgorici, publika je večeras na početku koncerta na terasi KIC-a ,,Budo Tomović” u početku bila mirna i tiha, da bi se ubrzo pokazalo da je to zapravo samo bilo zatišje pred buru zvanu ,,Dejan Cukić i Spori ritam bend”.

Niko nije ostao imun na nevjerovatnu energiju po kojoj je Cukić prepoznatljiv. Pjevalo se i plesalo, držalo ritam rukama skoro dva sata uz pjesme ,,Volim kad si tu”, sa kojom je započet koncert, ,,Fantastičan dan”, ,,Prava ljubav”, ,,U snovima”, ,,Ruža ispod pepela”, ,,Ustani”, ,,Get back” od ,,Bitlsa”, ,,Dolazi tiho”, ,,Slatka Iva”, ,,Julija”, ,,Mokre ulice”…

Upravo je u pjesmi ,,Julija” najavivši evrovizijski blok podsjetio da je on bio član žirija na ovogodišnjoj ,,Evroviziji”.

– Pogodite kome sam dao 12 poena? Pa, da. Za Kneza. Odličan je bio i pjevao je na svom jeziku – kazao je Cukić.

Potom je zapjevao refren pjesme ,,Julija” imitirajući Engleza, Španca, Njemca i Rusa.

Za kraj regularnog dijela koncerta ostavljena je numera ,,Ja bih da pevam”. Uslijedio je poziv na bis od publike kojem su se svi u bendu rado odazvali.

Dejan Cukić počeo je taj dio riječima:

– Da vidimo, kad si ti imao dva mjeseca, ‘82. ja sam tada bio u Beču na koncertu ,,Stonsa” – obratio se najmlađem članu benda, bubnjaru i zapjevao hit britanskog ,,kotrljajućeg kamenja” ,,Satisfaction”.

Publiku su sjajni Dejan Cukić i ,,Spori ritam bend” pozdravili pjesmom ,,Kud me vetar doziva”.

Koncert su pratili Šule Jovović, Enes Zejnilović, Stanislav Nikičević, Sanja i Igor Perić, Zoran Marković Zonjo, Petar Janjatović…..

B.R.

Foto: B. Šekularac

This slideshow requires JavaScript.

kud duga