MODA SLAJDER

SRĐAN LUBARDA: Crnoj Gori treba nacionalni brend i modna industrija

srdjan lubarda

Srđan Lubarda

– Crna Gora nema nacionalni modni brend niti fabriku za proizvodnju odjeće kao što je ranije imala. To u značajnoj mjeri utiče na razvoj modne industrije kod nas- kaže u razgovoru za MNE magazin Srđan Lubarda, izvršni direktor Nacionalne modne komore. On napominje da su sve aktivnosti Komore usmjerene na promociju i afirmaciju crnogorske modne scene kod nas i u inostranstvu te da, za sada, u Komori ima oko 40 modnih poslenika.

-Veoma smo zadovoljni i veliki je uspjeh što nas je Evropa priznala kao nacionalnu modnu komoru.  Crnogorsku smotru mode- Mercedes-Benz Fashion Week  podržale su i crnogorske društveno odgovorne kompanije kao i Ministarstvo turizma. Mi uvijek radimo na novim projektima, pa smo nedavno organizovali modnu reviju dizajnerke Sanje Bobar u Podgorici.Takođe, u pregovorima smo sa bivšom ambasadorkom Ukrajine Oksanom Sljusarenko oko jednog ozbiljnog modnog projekta. Slijedi Kotorska smotra mode  u čiju organizaciju je uključena i Komora- kaže Lubarda.

On najavljuje i skoru saradnju sa crnogorskim dizajnerom Ibrom Vukeljim koji živi i radi u Njujorku.

– Sa Ibrom smo potpisali  ugovor o saradnji i zadovoljstvo mi je da najavim da će njegove kreacije publika biti u prilici da vidi na sljedećoj  crnogorskoj nedjelji mode-saopštava naš sagovornik.

Milena-Djurdjic_3

Detalj sa Crnogorske nedjelje mode održane u aprilu ove godine

Srđan Lubarda je prokomentarisao i nedavna dešavanja oko izbora  Viktora Bijelovića za mistera Grand Sea Universe i naknadnog oduzimanja titule od strane organizatora.

-Viktor je na ovom takmičenju imao našu punu podršku i zasluženo je pobijedio. Na žalost, ovo nadmetanje kao i mnoge druge slične manifestacije koje se organizuju u Bugarskoj, nije prošlo kako smo očekivali. Ponosni smo na Viktora jer  je prvi put jedan Crnogorac proglašen za najljepšeg u svijetu-kaže Lubarda.

Katarina Janković