DOM DOM_IZDVOJENO

RECEPT: Pita od palačinki sa povrćem

pita

Za ovu šarenu i laganu pitu je potrebno da potrošite malo vremena u kuhinji, i dobićete ukusnu pitu koja je idealna za ručak ili večeru u ljetnjem periodu.

Potrebno je: 3  jaja, 750 ml mlijeko, 350 g brašna, 1 grančica peršuna, 2  praziluka, 1  crvena paprika, 1  žuta paprika 3 paradajza, 200 g šargarepe, 150 g zrelog rendanog sira, 250 g pečurki, suncokretovo ulje, so, svježe mljeveni bibe.

Za palačinke treba razbiti jaja u činiju i umutiti s mlijekom. Nježno umiješati brašno u to i posoliti, da ne bi bilo grudvica. Nakon toga oprati i osušiti peršun, isjeckati ga i dodati u smjesu, pa dodati malo ulja i dobro umutiti. Ugrijte malo ulja u tiganju za prženje, a zatim izlijte smjesu i napravite palačinke.

Za miks povrća trebate isjeći  praziluk na tanke kolutiće, zatim paprike na kockice i zagrijati šerpu na malo ulja.
Dodati praziluk i paprike i kuvati oko 2 minuta. Oprati šargarepe i krupno ih narendati.Obrisati pečurke kuhinjskim papirom. Isjeckati pečurke na komadiće i dodati ih sa paradajzom i šargarepama u šerpu i dinstati 5 minuta.

Pita od palačinki:
Staviti palačinku na tanjir, posuti je sa malo miksa od povrća, posuti sirom. Staviti sledeću palačinku preko prethodne, dodati miks od povrća i sir. Ponoviti postupak.Posuti gornju palačinku sirom, a zatim peći  pitu od palačinki u rerni oko 5 minuta, dok se sir ne istopi.

Izvor: 24 kitchen.rs