PREPORUKA SPORT

HUMANOST NA DJELU: Novak Đoković poslao potpisani dres mladoj Japanki

Tomoka-Sumitanji-pre-nego-sto-se-razbolelaNovak Đoković je ispunio želju mladoj Japanki Tomoke Sumitanji, koja je oboljela od pancitopenije, neizlječivog imunološkog oboljenja. Tomokina posljednja želja je potpisan Novakov dres, a srpski teniser munjevito je reagovao, javlja RTS.

Ambasada Srbije u japanskoj prijestonici uspjela je da ostvari kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su joj saopštili da je on odvojio i potpisao dres za mladu Japanku, te da će joj taj dragoceni suvenir biti poslat direktno.

684791-novak-djokovic

Ta vijest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru sa novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, Ambasadi Srbije i RTS-u za pomoć.

– Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vijest, a sa njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posjete i lično se zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli – rekao je Šigeki Sumitanji.

Izvor: RTS