DRUŠTVO PREPORUKA

DRUŠTVO: Nova havarija u Čeličani nikšićke Željezare, nema povrijeđenih

zeljezaraU glavnom pogonu Željezare Tosčelik, Čeličani, tokom noći se dogodila nova havarija, ali niko nije povrijeđen, prenosi CDM.

Progorela je nova peć u tom dijelu Željezare.

Izvršni direktor Željezare Tosčelik, Guray Guzeler, kazao je u martu, na kontrolnom saslušanju na sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, da u kompaniji poštuju sve zakone koji se odnose na bezbjednost zaposlenih na radnim mjestima i zaštitu životne sredine.

– U 2010. godini bilo je 47 povreda, u 2011. je bilo 35, u 2012. je bilo 19, u 2013. bilo ih je 16, u prošloj godini sedam, a u ovoj pet povreda – precizirao je Guzeler.

On je na kontrolnom saslušanju, koje je organizovano povodom situacije u nikšićkoj Željezari Tosčelik i sve češćih povreda radnika, kazao da od 2012. godine, od kada je turska kompanija preuzela nikšićku Željezaru, usluge vezano za zaštitu na radu pruža eksterna kompanija.

– U 2012. godini na dan 18. jun zaposlenih je bilo ukupno 267. Taj broj je danas 334. U decembru i januaru smo imali oko 20 zaposlenih koji su odsutni zbog bolovanja i zbog toga je bilo prekovremenih sati u Čeličani – rekao je Guzeler.