ART PREPORUKA

ART: Večeras u Podgorici počinje ,,AVIFest”

PLAKAT - Festival alternativnog filmavidea - AVI festDeseto izdanje ,,AVIFesta” (Festival alternativnog filma i videa) počinje večeras u 19 sati u Podgorici na ulazu brda Gorica, gdje će biti postavljena prostorna instalacija ,,Tunjelom ne kroz Goricu” čiji je autor Rićko Mićunović. U 20 sati, u multimedijalnoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” uslijediće premijera kratkog dokumentarnog filma ,,Godovi”. Ostvarenje se bavi podgoričkim parkovima, odnosno trendom devastacije zelenih površina u glavnom gradu i šire. Režiju, produkciju i scenario potpisuje Mladen Ivanović, direktor fotografije je Una Jovović, animaciju i montažu radio je Marko Danilović, dok je glavna uloga pripala djevojčici Lari Majer. Za ilustracije zadužen je Marko Rakočević, ko-producent je Damira Kalač, a organizator Irena Radunović.

Nakon projekcije filma biće priređena diskusija o gradskim park-šumama na kojoj će učestvovati pejzažna arhitektica Željka Čurović, doc. dr Danijela Stešević sa Biotehničkog fakulteta UCG, pomoćnica izvršnog direktora JP ,,Zelenilo” mr Tijana Perović, projektna koordinatkinja u ,,Green home”-u Ksenija Medenica i autor filma Mladen Ivanović.
U 21 sati u multimedijalnoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” biće zvanična selekcija Smotre kratke video forme ,,AVIFest” na kojoj će svoje filmove prikazati domaći autori.

To su:

1. Edo Žuđelović – She gave her life for her faith (6:07)
2. Fukare – Najgori čovjek na svijetu (9:10)
3. Damir Murseljević & Matteo Luzzi – The Bob Friend (2:12)
4. Duško Bošković – Ljubav nas je održala (3:33)
5. Radoje Burzan – Sjećanje (10:00)
6. Matija Brtajović – Ritual: Ništa novo pod Suncem (6:44)
7. Todor Gogić – Djetinjstvo (2:06)
8. Paris & Pipa – Pecki za Avi (6:58)
9. Milada Miličić Krivaćević – Mara (5:28)
10. Bard emancipovani – Kakav smo mi narod, pi! (6:00)
11. Polucija – Pecki Berlin (2:40)
12. Gordana Nikač – Mogu li ja?! (3.36)

B.R.

Foto: PR

kud duga