ART SLAJDER

NINA VUKČEVIĆ: Moj virtuelni grad na jesen dobija nove boje

ninaaaaa

Nina Vukčević

Nina Vukčević je slikarka koja svoje slikarstvo ne pripaja nijednom pravcu jer je, kako kaže, ono što ona radi skup različitih slikarskih pravaca. Ona je u razgovoru za MNE magazin otkrila da će za sljedeću izložbu, koju priprema za jesen ove godine, pripremiti slike koje prikazuju grad u nekoj novoj i drugačijoj priči od one koju je radila do sada.

-Slikam virtuelni grad, danju, noću, sa raznim dešavanjima u njemu. ,,Kaleidoskop mog grada” je posljednja izložba koju sam imala i pripremala sam je dugo iz razloga što sam predstavila 20 slika u tehnici akrilik i oko 40 crteža manjeg formata. Slike predstavljaju grad u svakoj atmosferi što i samo ime izložbe objašnjava- kazala je Nina.

Ova umjetnica je do sada imala šest samostalnih i nekoliko kolektivnih izložbi:Kolektivna izložba Balkan Youth Festival – Grčka, Samostalna izložba u galeriji “Centar”, Podgorica, Kolektivna izložba mozaika u Kotoru, galerija “Stari Grad”,  Izložba instalacija u Podgorici pod nazivom “Šteta je baciti”, galerija “Centar”, Kolektivna izložba povodom sto godina Gimnazije “Slobodan Škerović”, JU “Muzeji i galerije Podgorice”,  Magistarska izložba pod nazivom “Magistrala”, 2011. Kaže da joj obaveze koje ima ne predstavljaju problem i da stiže da se posveti i slikanju i porodici.

– Obaveze postoje, ali je organizacija najbitnija. Ako se dobro organizujete onda sve može da se postigne. Zbog moje djece, imam još veći stimulans da radim i stvaram jer od toga živim i njima uljepšavam život- kazala je ona.

Otkriva da njena djeca imaju dara za crtanje i slikanje, i to vole da rade, ali Nina još uvijek nije sigurna gdje će ih to u budućnosti odvesti.

 

Katarina Janković

This slideshow requires JavaScript.

 

kud duga