DRUŠTVO PREPORUKA

NOVI STUDENTSKI DOM: Tokom ljeta renoviraju drugu fazu

studentski dom II faza

Druga faza Novog studentskog doma (studentskidom.com)

Druga faza Novog studentskog doma biće renovirana tokom ljetnjeg raspusta, a vrijednost radova je 246 hiljada eura. Ministar prosvjete Predrag Bošković i izvršni direktor konzorcijuma „LD Gradnja“ – ,,Ramel“ Marinko Radulović danas su potpisali Ugovor o adaptaciji II faze Novog studentskog doma u Podgorici.

Kako prenose Vijesti iz resornog Ministarstva je saopšteno da se adaptacija Studentskog doma realizuje  u okviru projekta ,,Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”.

Bošković je, nakon potpisivanja ugovora, podsjetio da je prošle godine u rekonstrukciju studentskih domova u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i na Cetinju uloženo skoro milion eura.

On je rekao da se nada da će studentski domovi u Crnoj Gori, s obzirom na uspješnu saradnju Ministarstva prosvjete i Svjetske banke, uskoro postati najkvalitetniji u regionu.

Kako se navodi, od kredita te banke realizuju se još neke aktivnosti sa ciljem unaprjeđenja kvaliteta studentskog i učeničkog standarda, poput izgradnje Univerzitetke dvorane, proširenja kapaciteta Studentskog doma u Nikšiću i mogućnosti preseljenja Studentskog doma u Beranama u prostorije boljeg kvaliteta.

 

Izvor: Vijesti.me