DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Podgoričanin i Baranin stigli biciklima u Pariz

Baranin Ivan Pavlović i Podgoričanin Dino Ramujković koji su krenuli u Pariz biciklom 29. maja, uz veliku turu preko nekoliko država, stigli su na svoje odredište, piše portal Barinfo. Na ovo putovanje krenuli su iz Herceg Novog, preko Dubrovnika, Podgore, Splita, Šibenika. Zadra, Rijeke do Kamnika u Sloveniji.

pariz
Tamo su odmarali dva dana, da bi se uputili u pohod na Alpe.
-Austrija je lijepa zemlja, ali je bilo teško voziti zbog vremenskih neprilika. Smetala nam je kiša, pa grad i jak vjetar, ali izgurali smo – kaže za Bar Info Ivan Pavlović.
Kada je završeno penjanje po Alpima, kampovali su na 25km prije Njemačke. Vrijeme im nije išlo na ruku.

-Čitavi dan smo vozili po kiši, ali vrijedjelo je – obišli smo najpoznatiji dvorac na svijetu Neuschwanstein Castle. Oduševljen sam dvorcem, ali BMW centar u Minhenu je ostavio veći utisak na mene. Ipak je to broj 1. U Štutgartu smo se malo namučili da pronađemo pravi put kojim smiju da idu biciklisti. Nismo znali da izađemo, pa smo vozom prešli 15km kako bi napustili grad. U Francuskoj smo obišli gradić La Petite Pierre u prolazu, gdje smo se kratko odmorili i nastavili da vozimo ka svom cilju. Francuska je čitava u zelenilu, sve su poljane oko nas, lijepo je sve- kaže Ivan.

On je ponosan što stigao u Pariz i ostvario cilj.
-Želim da pozdravim svoju porodicu, rodbinu i prijatelje koji su me podržali u ovome, kao i ostale koji prate ovo lijepo putovanje… Hvala svima od srca. Svuda ima naših ljudi, sve je vrh, ali tačno je ono što kažu – svuda pođi, kući dođi – kazao je Pavlović.