DOM PREPORUKA

RECEPT: Domaći hamburger sa čipsom

burger

24kitchen.rs

Kuvar Nenad Veljković smislio je zanimljiv recept za hamburger, jer- zašto ga kupovati u prodavnicama brze hrane kad ga možete sami napraviti.

Potrebno je: 500 g mljevenog junećeg mesa, 1 kašičica senfa, 1 kašika kečapa, vorčester sos, 0.5 glavice crvenog luka, 1  kisjeli krastavac, šećer, so i biber.

Za domaću lepinju: 300 g brašna, 0.5 kesice kvasca, šećer, 1 dl tople vode, so.

Za dressing: bijeli luk, peršun, 1 kašika majoneza.

Za prilog: zelena salata, 1  paradajz, crveni luk, 100 g kačkavalja, 200 g krompira za čips.

U vangli umiješajte mljeveno meso s kečapom, senfom, vočesterom, kisjelim krastavcem i crvenim lukom. Začiniti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme umijesiti hleb, za hamburger. Kada tijesto naraste, treba razmijesiti jufke, poređati u pleh i peći na 180-200 stepeni 30 minuta.
Napraviti dresing od majoneza, bijelog luka i peršuna. Krompir očistiti i isjeći na tanke kolutove. Osušiti i pržiti u dubokom ulju. Formirati hamburgere od mljevenog mesa i peći u gril tiganju, dok meso ne bude gotovo.
Kada su lepinje gotove isjeći ih na pola, premazati dresingom staviti zelenu salatu, paradajz, meso, sir, crveni luk, poklopiti gornjom polovinom lepinje, probosti ražnjićem i poslužiti čips sa strane.

Izvor: 24kitchen.rs