ART PREPORUKA

VUK PEROVIĆ: Underhill festival posjetilo oko 1.500 ljudi

Na šestom Underhil festivalu, koji je okončan sinoć, film ,,Bujica ljubavi” proglašen je za najbolji film u međunarodnoj selekciji, a u regionalnoj selekciji nagradu ,,Maslačak” dobio je film hrvatskog reditelja Igora Bezinovića ,,Veruda-Film o Bojanu”. Umjetnički direktor Međunarodnog festivala Vuk Perović za MNE magazin kaže da je događaj posjetilo oko 1.500 ljudi i da su zadovoljni.

vuk perovic

Vuk Perovic

-Utisci su vrlo dobri. Ova godina je bila izazov za nas i bilo je jako važno da se festival održi. Ne samo da se održao, već smo imalo jako lijepu posjetu. Gosti su bili prezadovoljni i novi segmenti festivala si vrlo lijepo prošli – kaže Perović.

On ističe kako im izuzetno prijaju pohvale od rediteljki Tamare Drakulić i Regine Šelong koje su bile na razne festival i ocijenile su da imaju dobru selekciju filmova. One su kazale da Underhil festival ima neku posebnu atmosferu koja ga izdvaja u odnosu na ostale.

underhill

Sa jedne od projekcija

-Takođe, pohvale od izvršnog direktora DokuFesta Erola Bilibanija znače mnogo i izuzetno su dragocjene. S druge strane, zajedničko svima njima je veliko iznenađenje da nemamo veću i snažniji podršku od institucija i komercijalnih partnera – kaže Perović.

Svake godine na Underhil festivalu dodjeljuje se nagrada publike. Najviše glasova publika je ove godine dala filmu ,,Pepe Muhika” (Lekcije iz cvjetne leje) njemačke rediteljke Hajdi Spekohne.

Projekcija filmova bila je upriličena u bašti kafića ,,Soul II Soul”.

kud duga