MAGAZIN

PRINCEZE MATURSKIH VEČERI: Dalila i Vladana žele da studiraju jezike, Milica ekonomiju

pobjednice-konkursaMaturantkinje koje su osvojile prva tri mjesta u Foto konkursu MNE magazina pod nazivom ,,Biramo princezu maturske večeri” su Dalila Hadžialijagić, Milica Rahović i Vladana Vujović. Sa njima smo razgovarali i otkrili kakvi su im utisci nakon saznanja da su osvojile nagradu, a pitali smo ih i kakvi su njihovi planovi koji se tiču daljeg školovanja.

Dalila-Hadzialijagic-za-slajder

Dalila Hadžialijagić

Dalila Hadžialijagić, maturantkinja Gimnazije „30. septembar“ iz Rožaja, dobila je najveći broj lajkova čitalaca MNE magazina i tako osvojila titulu „Princeza maturske večeri“. Kazala nam je da je fotografiju poslala njena tetka, a da ona nije ni znala za to.

– Krišom me je prijavila, tek sam kasnije saznala. Ipak, drago mi je što je to uradila, jer sam srećna zbog nagrade. Prijatelji i porodica su lajkovali sliku na Fejsbuku, potrudili su se da osvojim prvo mjesto i drago im je zbog mene – kazala je Dalila.

Planira da upiše fakultet u Skoplju i da studira turski jezik koji voli.

– Položila sam prijemni ispit na fakultetu u Skoplju na kojem ću studirati turski jezik. Nadam se da će mi biti lijepo, radujem se odlasku u Makedoniju – kazala je ona.

Otkrila nam je da joj ova nagrada nije prva, da je još kao dijete osvojila na takmičenju u Rožajama titulu ,,Princeza Rožaja”.

Milica-Rahovic-a

Milica Rahović

Drugo mjesto pripalo je Milici Rahović, maturantkinji Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, koja je, kako kaže, zadovoljna drugim mjestom, jer se nije nadala nagradi.

-Prijatelji su glasali, osjećaj je divan i svi su zadovoljni zbog mene- kazala je Milica.

Nakon osvojene ,,Luče B” u gimnaziji, odlučila je da upiše Ekonomski fakultet u Podgorici jer je to ono što voli i čime želi da se bavi, otkrila nam je.

Treće mjesto osvojila je Vladana Vujović iz SSŠ „Sergije Stanić“ iz Podgorice. Vladana nije krila svoje oduševljenje nakon osvojene nagrade.

– Prezadovoljna sam što sam bila dio svega ovoga i bilo mi je zadovoljstvo učestvovati u konkursu koji ste organizovali – kazala je Vladana.

Vladana-Vujovic-a

Vladana Vujović

Otkrila nam je da planira da studira jezike jer je nakon osvojene ,,Luče B” i brojnih uspjeha koje je do sada imala u školi odlučila da nastavi  obrazovanje.

– Zadovoljna sam svojim dosadašnjim uspjesima, pa se nadam da ću nastaviti u tom pravcu. Govorim četiri strana jezika: engleski, francuski, turski i italijanski – rekla je ona.

Podsjećamo, u prethodnih mjesec dana objavili smo 111 fotografija crnogorskih maturantkinja. Prijatelji Foto konkursa: hotel Splendid, m: tel i brend S Oliver obezbijedili su za Dalilu, Milicu i Vladanu vrijedne nagrade.

Katarina Janković