ART PREPORUKA

CNP: Baletska trupa ,,Balo” sjutra na Velikoj sceni

ballo

Foto: Duško Miljanić

Baletska trupa ,,Ballo” izvešće plesni komad koji se sastoji od dvije jednočinke „Daj mi ruku“, i „Ići kroz“ sjutra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati.

Ovaj komad je premijerno izveden u decembru 2014. godine, pred mnogobrojnom publikom. Koreograf jednočinke „Daj mi ruku“ je Mikael Honesseau, dok su za „Ići kroz“ koreografiju uradile Slavka Nelević i Tamara Vujošević – Mandić.

U plesnom komadu ,,Daj mi ruku”, ruka je zapravo metafora za cijelo tijelo, koja prikazuje egzistencijalni, izražajni ali i višestrani portret osobe. Ovde je ruka ,,plesačev alat”, koji se koristi u govoru tijela plesača u mnogim radnjama – dodirivanju, milovanju, udaranju, nošenju, bacanju i hvatanju. Kompozitorka je Tatjana Prelević, kostime i dizajn svjetla potpisuje koreograf Mikale Honesseau.

Za jednočinku ,,Ići kroz”, u koreografiji Slavke Nelević i Tamare Vujošević -Mandić, muziku je komponovala Vjera Nikolić, kostimografkinja je Ivana Murišić, dizajner svjetla Mili Malović.

U predstavi nastupaju plesači: Ivana Drakić, Ana Babac, Nina Braletić, Sanja Vujović, Jelena Simić, Jovana Čađenović, Anja Raičković, Ana Raspopović i Damjan Senić.

kud duga