DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Uručene ,,luče” u OŠ ,,Radojica Perović”

Radojica-Perovic_luceVečeras su u podgoričkoj OŠ ,,Radojica Perović” uručene ,,luče”. Bilo ih je 22, a tom prilikom priređen je program koji se sastojao od pjesme, igre i recitacija.

– Dragi roditelji, večeras imate poseban razlog da budete ponosni na vašu djecu, jer rezultati koje su postigli zaslužuju sve pohvale. Njih dvadeset dvoje su ponos škole i nesumljivo su za divljenje….Oni su budućnost naše zemlje – kazala je u svom obraćanju direktorka škole ,,Radojica Perović” Mirjana Bošković.

Ona je učenicima poželjela mnogo uspjeha u susretu sa izazovima koje život nosi.

Publika je gromoglasnim aplauzom i držanjem ritma rukama pozdravila izvođenje pjesme Kemala Montena ,,Dušo moja”, koju je otpjevao Željko Vukčević. On je izveo i pjesmu ,,Adio” Nenada Kneževića Kneza, koja je propraćena od publike na isti način. U objema numerama pratio ga je hor nastavnice Lidije Mugoše.
Burnim aplauzom pozdravljena je i recitacija pjesme Pera Zupca ,,Mostarske kiše” čije je stihove izgovarao Nemanja Radonjić.

Učenici su pokazali raznovrsnost predstavivši se recitacijama na ruskom i izvođenjem poeme Roberta Bernsa ,,Auld lang syne”. Učenice su plesale uz cigansku muziku.

Uručivanje diploma najboljim đacima pratila je na velikom ekranu fotografija svakog đaka urađena u crno-bijeloj boji na papiru kao iz starinskih novina. Svako od njih dobio je knjigu ,,Romani Iva Andrića”.

Lučonoše za školsku 2014/15. godinu su Anja Kadić (IX-1), Igor Aleksić, Anđela Mašković, Neda Radonjić, Vasilije Šćekić (svi iz IX-3), Matija Barac, Marko Vukčević, Aleksa Marković, Jovana Merdović, Evgenija Mićović, Slobodan Obradović, Ksenija Šćekić (svi iz IX-4), Milica Bakić, Sara Bojanović, Danilo Vukčević, Pavle Vulin, Ružica Krklješ, Teodora Mišković, Vasilije Radusinović, Anđela Ristanović,  Dmitar Stanković i Radomir Šobić (svi iz IX-5).

B.R.

This slideshow requires JavaScript.