DRUŠTVO PREPORUKA

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE: Akcija čišćenja Ribnice u petak

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine poziva građane da se priključe akciji čišćenja i uređenja korita rijeke Ribnice koju će organizovati 5.juna povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine. Učesnici akcije okupiće se ispred knjižare Karver u 9 sati, a događaj će biti upriličen u saradnji sa ostalim službama glavnog grada i NVO ,,Pčelica” .

foto-zoom-_smeće-ribnica

Ribnica

-Slogan pod kojim ćemo obilježiti ovogodišnji Svjetski dan zaštite životne sredine je „Mi smo dio sedam milijardi lica, očistimo naš grad, da nam blista Podgorica“…  Tim povodom organizujemo akciju  čišćenja i uređenja korita rijeke Ribnice, kao jednog od posebno vrijednih prirodnih obilježja našeg grada, koje, nažalost, trpi posljedice nemarnog i nesavjesnog postupanja i odnosa pojedinaca – navedeno je u saopštenju Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora.

 

Ističu da je Svjetski dan zaštite životne sredine, koji se širom svijeta obilježava već duže od četiri decenije, prilika da se podsjetimo važnosti uloge svakog od nas u očuvanju naše planete i da zajednički ostvarimo dugoročne značajne rezultate.