Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

BUDI ODGOVORAN: Prodavnica TV Đečević kažnjena sa 450 eura

U okviru kampanje Budi odgovoran najveća kazna od 450 eura ove sedmice je izrečena prodavnici TV Đečević iz Podgorice, zbog neizdavanja fiskalnih računa.

budi-odgovoran2

Sa po 200 eura kažnjene su prodavnica u Vranjini zbog neizdavanja fiskalnih računa, kao i House majstor u Kotoru i Franca u Beranama, jer su inspektori zatekli zaposlene koji nemaju ugovore o radu i prijave obaveznog socijalnog osiguranja, prenosi MINA-business.

Inspektori su prilikom kontrole kotorske pekare As utvrdili da se prodaje veća gramaža proizvoda od naznačene, kao i da nije čitko ispisano radno vrijeme objekta, zbog čega je izdat ukaz o otklanjanju nepravilnosti.

Prilikom kontrole perionice u Bijelom Polju i frizerskog salona u Nikšiću inspektori nijesu zatekli obavljanje djelatnosti, dok su kafana u Tološima i Centro mobil u Podgorici zatečeni zatvoreni. Inspektori nijesu zatekli ni fizičke radnike u Ulcinju, prijavljene za bahato ponašenje, kao ni da M.M. iz Nikšića obavlja djelatnost.

Nepravilosti nijesu utvrđene prilikom kontrole objekta Pod trskom u Podgorici, podgoričkog Maxija, Aure i Optotima, nikšićke veterinarske ambulante Lalićević i Osnovne škole “Milija Nikčević”, pljevaljskog i budvanskog Volija, rožajskog Arta, danilovgradske diskoteke Central, auto otpada u Tivtu, kao i E.Z. iz Bara i Ć.B. iz Herceg Novog.

Od ukupno 39 pritužbi, evidentiranih od ponedjeljka, 11 nije dobilo odgovor,  a građani su se žalili na nepropisno parkiranje, čak i službenih vozila, neizdavanje fiskalnih računa, uzurpiranje javne površine, zagađivanje vazduha, rupe na asfaltu i deponiju smeća. Evidentirana je i jedna pohvala, koja se odnosila na Beer House Lipa u Pljevljima, koji, kako tvrdi podnosilac, uvijek izdaje fiskalne račune.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i call centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.