DRUŠTVO PREPORUKA

PISCI ZA BUDUĆNOST: Konkurs za mlade autore

Balkansko književno društvo poziva sve mlade od 14-29 godina iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske  da se prijave na konkurs ,,Pisci za budućnost” za nedovršenu priču i pjesmu.

pisci

Konkurs je otvoren do 30. juna, a autori i stručna komisija Balkanskog književnog društva proglasiće pobjednike početkom avgusta.

Na sajtu organizatora je navedeno da posebno ohrabruju neafirmisane autore da se prijave i dobiju priliku za druženje sa piscima/koautorima, putovanje, edukaciju i objavljivanje prve knjige.

-Projekat ,,Pisci za budućnost” ima za cilj da doprinese povećanju kulturnog standarda u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona, putem popularizacije književnosti, kao svrsishodnog instrumenta u procesima kulturnog razvoja – navedeno je na sajtu Pisci za budućnost.

Balkansko književno društvo – Balkanski književni glasnik (BKD-BKG) realizuje projekat ,,Pisci za budućnost” u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji predstavlja zajedničku inicijativu Predsjedništva BiH i Ujedinjenih nacija (UN), a koju implementiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Fond Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) i Organizacija UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Ovdje možete pogledate koje priče i pjesme možete da završite i na koji način: http://piscizabuducnost.com/