DRUŠTVO PREPORUKA

IZLOŽBA DINOSAURUSI ARGENTINE: Džinovi Patagonije stigli u Budvu, otvaranje 1. juna

DIV-press-dinosaurusi

Svjetska poznata izložba ,,Dinosaurusi  Argentine: Džinovi Patagonije” biće otvorena od 01. 06. do 31. 08. 2015. godine u Budvi. Izložbu će svečano otvoriti 31.maja u 19 sati ministarka nauke Sanja Vlahović u hali Jadranskog sajma.

Izložbeni eksponati su prošle subote stigli u Budvu -saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Podgorici.

-Iako smo bili pomalo sumnjičavi u vezi sa halama na sajmu što se tiče njihove adaptacije u muzejski prostor, činjenica je da je za naše partnere iz Argentine ovaj prostor bio vrlo inspirativan. Postavka koju su napravili u Budvi zapravo je premijera nove koncepcije sa kojom smo mi oduševljeni, a nadamo se da će i posjetioci podijeliti ove utiske sa nama-kazala je Snežana Dragićević iz NVO ,,Div” koja je organizator projekta.

Podsjetila je da postavku čini 25 jedinstvenih i originalnih replika dinosaurusa. Osim izložbenog sadržaja, posjetioci će biti u prilici da vide i postavku Prirodnjačkog muzeja Crne Gore pod nazivom ,,Crna Gora u doba dinosaurusa”, biće emitovani dokumentarni filmovi i osmišljen dodatni sadržaj specijalno namijenjen djeci. Svaki izložbeni predmet prati eksplanatorni panel s informacijama na crnogorskom, engleskom i ruskom jeziku.

Ona je kazala da će na izložbi biti i 12 interaktivnih edukativnih stanica, 15 velikih ilustracija, 3D ilustracije ili hologrami, edukativni filmovi koji prikazuju paleontološka nalazišta u Patagoniji, paleontologe i rad na terenu.

Oscar Frachtenberg, predstavnik kompanije Grupo Culturaliz Argentine kazao je da je izložba pod naučnim nadzorom Nacionalnog Univerziteta Comahue u Patagoniji i do sada je vidjelo više od  1.500.000 posjetilaca širom svijeta.

Milena Milunović, savjetnica za odnose sa javnošću u Ministarstvu nauke, istakla je da su oni sa zadovoljstvom podržali inicijativu NVO ,,DIV” i Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, da se jedna ovako velika i značajna izložba priredi kod nas.

-Biće ovo još jedan izvanredan primjer promocije nauke u društvu, posebno usmjeren na djecu, ali mislim da  neće ostati ravnodušni ni stariji- kazala je ona.

PR menadžerka kompanije  m: tel Ana Martinović predstavila je novi paket m:go Dino, specijalno pripremljen, koji će ova kompanija poklanjati svim posjetiocima izložbe uz kupljenju ulaznicu.

-Ovaj  poklon paket korisnicima omogućava besplatan internet – 300 MB, koji se može iskoristiti u naredna tri dana od dana aktivacije. Mi vam preporučujemo da dopunjavate vaš m:go Dino pripejd broj jer vas očekuju brojne mogućnosti na specijalnom m: tel meniju *105#- kazala je ona.

PR menadžer izložbe, Ivana Radovanović kazala je da će izložba biti otvorena svakog dana  od 10-22 časa u junu i od 10 – 24 časa u julu i avgustu.