MAGAZIN SLAJDER

PITALI SMO: Da li ste sujevjerni

sujevjerjeSvi smo bar jednom u  životu čuli: ,,Ako ti crna mačka pređe put, to je nesreća ” ili „Ne valja razbiti ogledalo, prosuti so, izaći iz kuće kada je petak 13”. Broj sujevernih je, prema nekim istraživanjima, nevjerovatnih 70 odsto, a u ostalih 30 odsto se ubrajaju oni koji nijesu svjesni da kucaju u drvo „da ne čuje zlo”. Pitali smo naše sagovornike da li su sujevjerni?

anita popovicAnita Popović, pjevačica:

– Sujevjerje je neki vid magije i mislim da gotovi svi mi vjerujemo nekim dijelom u nju. Međutim, smatram da ne pripadam baš osobama koje su sujevjerne. Nemam unaprijed određen neki red radnji koje bih u određenim situacijama činjela da bih uspjela, odnosno, da mi se nešto loše ne bi desilo. Ali ono u šta vjerujem su ,,znaci”. Vjerujem da ništa nije slučajno i da se sve dešava sa razlogom, čak i naizgled, loše stvari, koje ustvari nagovještavaju rješenje koje je najbolje za nas.

lazar-ilic-za-istaknutu (1)Lazar Ilić, modni kreator:

– Za sebe bih rekao da sam sujevjeran. A to se da zaključiti po mojim postupcima. Pet bambusa mi stoji u vazi za cvijeće, jer kažu da privlači novac. Ne volim da mi crna mačka prelazi put, zatim otvorio sam atelje na na dan koji mi važi kao dobar za početak novog poslovnog angažmana. Ne volim da moji gosti i klijenti uvijek traže samo čašu vode i da novac uzimam direktno iz nečijih ruku. To su sve neke sitne stvari, iz kojih se može zaključiti da sam sujevjeran.

Nina Petković, pjevačica:Nina Petkovic_rezana

– Pošto sam vjernik, nijesam sujevjerna, ne žurim kolima kada vidim crnu mačku da kreće da prelazi put. Samo prođem pored nje. Broj 13 mi je srećan, ali u prisustvu nekih ljudi držim pikove u džepovima.

 

Bane Nedović, pjevač:Bane Nedović_1

– Uopšte nijesam sujevjeran. Čak se smijem prijateljima, koji se plaše da im crna mačka pređe put dok voze. Ipak,  moram da priznam da uvijek nosim sa sobom novčić za sreću.  Mora da bude u džepu dok nastupam, onda znam da će sve proći kako treba.