ENGLISH PREPORUKA

MUZIKA: Southern Soul na Gardijanovoj listi najboljih festivala

SAUDERN AND SOULFestival „Southern Soul“, koji se održava na ulcinjskoj plaži Kopakabani uvršten je na Gardijanovu listu „Deset najboljih evropskih festivala za koje vjerovatno nikada nijeste čuli“. Ove godine održava se od 25. do 28. juna i ugostiće neka od najpoznatijih muzičkih imena.

– Sve je u suncu, moru i duši na ovom opuštenom festivalu na plaži Kopakabana na crnogorskoj obali. Festival, koji je sada u trećoj godini od osnivanja, okuplja 40 izvođača na tri bine na prostranoj, pješčanoj plaži. Očekujte da čujete zvuke najprogresivnijih producenata, di-džejeva i umjetnika moderne soul i elektronske muzike. U ovogodišnjoj postavci su traženi digitalni umjetnici Dorian Concept i Romare, kao i savremeni evropski džez oličen u bendovima Matthew Halsall Quintet i Elliptics. Razmišljajte o festivalu kao o muzičkom odmoru. Ovo je jedini festival sa kojeg ćete se vratiti osvježeni – navodi se u izdanju Gardijana.      

Iz regiona dolaze Željko Kerleta, hodajuća džez enciklopedija, učesnik i stvaralac londonske muzičke džez dens scene 80-tih, Spacewalker čovek koji stoji iza kultne emisije Balanso na radiju B92, iz Skoplja stiže Andrej Micajkov predstavnik nove makedonske soulful scene. I naravno iz Crne Gore predstaviće se već etablirani Beat at joes, Migrations, dvojac koji je stvorio Migrations Radio Show, Montech i Mr Goju, zatim funk maestro na pločama Maraku i potpuno nova snaga naše scene Deeport, koji stoje iza vrlo slušanog radija KRŠ.

U online prodaji se još uvijek može naći veoma ograničen broj early bird karata za posetioce iz Eks-Ju država po cijeni od 49 eura. Nakon toga, sve do 24. juna, pretprodajna cijena festivalskih karata će iznositi 59 eura, a na ulazu će biti 65 eura.