MODA SLAJDER

AKTUELNO: Glamur na završnoj večeri Crnogorske nedjelje mode

DubravkaKolekcije koje su predstavljene na završnoj večeri  “Mercedes Benz Montenegro Fashion Week”   koja je održana sinoć u Atlas kapital centru, bile su prava poslastica za one koji prate trendove i uživaju u glamuroznoj odjeći. Posjetioci su ove modne noći pod nazivom ,,Vino lipovac” imali priliku da vide nove modele tri crnogorske kreatorke, Marine Banović – Džuver, Tijane Medenice i Milene Đurđić. Dio večeri bio je posvećen i modelima brenda ,,US Polo“.

Veče je počelo revijom Marine Banović – Džuver sa dopunjenom kolekcijom (32 modela) koja je premijerno predstavljena nedavno u Beogradu.

This slideshow requires JavaScript.

– Početna radna verzija bila je nazvana ,,Od niti do tkanine“ i ta kolekcija je prikazana u Beogradu. Nakon toga došlo je do prodaje modela, tako da je za ovu priliku urađena dopuna. Jedan dio kolekcije premijerno je prikazan večeras. Modeli su napravljeni od prirodnih tkanina. Malo sam eksperimentisala sa različitim zanatskim metodama, pa je cijeli moj atelje bio  angažovan da bi sve izgledalo ovako  – rekla je o kolekciji Marina Banović- Džuver.

Inspiraciju za kolekciju pronašla je, kaže, u svečanim događajima.

– Modeli su urađeni za svečanosti, ali komadno sve što ste vidjeli može da se nosi i u svakodnevnim prilikama. Ne naravno svečane haljine, ali pojedini komadi svakako da mogu- kazala je Banović- Džuver.

Tijana Medenica predstavila je kolekciju u kojoj dominiraju duge haljine, a kaže da je inspiraciju pronašla u svom i sestrinom vjenčanju.

This slideshow requires JavaScript.

–  Ova kolekcija je inspirisana vjenčanjima. Prije svega, mojim i sestrinim. Od materijala dominiraju svečana čipka, svila, kristali i perle. Haljine su uglavnom duge, a u kolekciji je 15-ak modela – kazala je Tijana Medenica.

Kreatorka Milena Đurđić  zatvorila je ovu manifestaciju sa dizajnersko – modnom pričom ,,Džordžija“. Kaže da je bila motivisana ljubavlju prema istinskim umjetnicima i stvaranju.

This slideshow requires JavaScript.

– Ovo je moja mala, skromna priča o Džoržiji O Kif, umjetnici koja je svoju ljubav, opesiju, strast i čežnju zabilježila djelima koja su dana, melem za naše misli oči i dušu. Njene slike cvijeta, a i boje probudile su u meni emociju i inspirisale ovu modnu priču – rekla je Milena Đurđić.

Crnogorsku nedjelju mode  organozovala je Nacionalna modna komora Crne Gore.

– Ovom manifestacijom željeli smo da afirmišemo modu u Crnoj Gori i crnogorske modne kreatore. Cilj je bio da našu modnu scenu povežemo sa tržištima u regionu – rekao je Srđan Lubarda, izvršni direktor Ncionalne modne komore.

U publicu su bili ipredsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica sa kćerkom i unukom, glumica Dubravka Drakić, slikar Srđan Vukčević, manekenka Jelena Šćepanović, modni kreatori Nataša Pejović i Lazar Ilić. U muzičkom dijelu nastupila je Monika Knezović.

US-Polo

US Polo

3 Responses to AKTUELNO: Glamur na završnoj večeri Crnogorske nedjelje mode