MAGAZIN PREPORUKA

PODGORICA: U Delti obilježen Svjetski dan plesa

_DSC5625Povodom Svjetskog dana plesa, plesna škola Dream organizovala je danas manifestaciju u Delti i tako okupila osam plesnih škola koje su publici pokazale svoje koreografije. Predstavile su se plesne škole: Drim, Steps, Bjuti i Diva iz Podgorice, Elit iz Bara, folklorni ansambl „Bran­ko Bo­žo­vić”, Alisa mažoretke i zumba sa Anom Radinović.

Sanja Živković  iz plesne škole Dream, organizatorka je ovog  događaja gdje su se različitim plesnim koreografijama predstavili plesači iz našeg okruženja. Za datum obilježavanja Svjetskog dana plesa simbolično je uzet datum rođenja reformatora baleta Žan Žorža.

_DSC5596Sanja Živković je za MNE magazin rekla da joj je zadovoljstvo što je zajedno sa svojim kolegama organizovala ovako lijep događaj, i da joj  to nije predstavljalo nikakav problem. Kaže da joj je drago što su se tu okupili oni koji se bave plesom i pokretom uopšte, bilo da su u pitanju folklor, mažoretke i druge škole koje njeguju bilo koju vrstu plesnog pokreta.

-Osim obilježavanja dana plesa, cilj je i popularizacija plesa. Mimo takmičenja na regionalnom nivou, nemamo puno prilike da predstavimo ono što radimo u našim školama. Organizujemo i festival plesa i pokreta koji je krajem juna, ali je za nas ova manifestacija jako važna- rekla je Sanja.

_DSC5620Svjetski dan plesa otvorili su najmlađi plesači.

-Zabavno je raditi sa njima, samo ih treba animirati i držati im koncentraciju. Što se tiče samih časova zadovoljstvo mi je raditi sa najmlađim  jer za njih imamo program koji im je prilagođen, igrice za koordinaciju pokreta i razonodu. Kroz to možemo da vidimo koliko su oni talentovani za ples i koliko žele time da se bave- kaže Sanja.

_DSC5599Ona napominje i da je važno za razvoj baviti se plesom, ali da je zainteresovanost već kod djevojčica nego kod dječaka.

 

K.J.