DRUŠTVO PREPORUKA

JESTE LI METEOPATE: Nekoga boli glava od kiše, a nekoga od posla

130111_storm_ap_328Vrijeme utiče na zdravlje i raspoloženje svakog čovjeka. Meteopate osjećaju različite simptome i nerijetko se zbog njih javljaju ljekarima.  Danas, kada se vrijeme mijenja po nekoliko puta u toku  dana, pitali smo prolaznike na ulicama Podgorice, da li i na koji način vrijeme utiče na njih. Neki od njih rekli su nam da im vrijeme utiče na svakodnevne obaveze u smislu da ih onemogućava u šetnji i poslovima koje su planirali. Drugi su, pak, priznali da su meteopate, pa im česte promjene vremena donose glavobolju i umor.

 

Nikola Jovićević  Nikola Jovićević:

-Na moje raspoloženje i zdravlje ne utiče promjena vremena. Kiša mi čak odgovara jer tada imam dosta posla, radim kao taksista. Ljudi kod nas ne znaju dobro da voze kad pada kiša, ali se nadam da će naučiti.

 

 

 

Emilija NenezićEmilija Nenezić:

-Na moje raspoloženje utiče društvo, posao i ostale stvari, a nikako  vrijeme. Ono ne predstavlja bitan faktor koji će uticati ni na moje raspoloženje ni zdravlje. Nisam meteopata.

 

 

 

Emilo-LabudovićEmilo Labudović:

-Ne spadam u meteopate na koje ove promjene direktno utiču. Ali, na raspoloženje promjene vremena utiču, jer ne može da se izađe, ni da se prošeta. Kad je lijepo vrijeme možete da uzmete dragu osobu za ruku, kao ja sad i da izađete sa njom. Sa te strane je vrijeme bitan faktor, ali  ne utiče na zdravlje direktno, bar ne u mom slučaju.

 

 

Miško NikčevićMiško Nikčević:

-Promjene vremena smetaju svakome, posebno onima koji su prošli petu deceniju. Nagle promjene vremena nepovoljno utiču na organizam, pa to nije dobro za zdravlje.

 

 

 

 

Ivana ĐokićIvana Đokić:

-Iz Zvornika sam i tamo je isto vrijeme kao ovdje. Smeta mi promjena vremena i kad pada kiša strašno me boli glava, tako da volim kad je sunčano i lijepo napolju.