TRASH

Anđelina iskoristila tuđu muku

'Maleficent' film event, Kensington Palace, London, Britain - 08 May 2014Jedna od najpoznatijih Holivudskih zvijezda Anđelina Džoli našla se u centru skandala nakon što ju je jedna Etiopljanka optužila da je iskoristila njenu životnu priču i bez dozvole snimila  film.

Aberaš Bekele ljuta je na poznatu glumicu jer je, kako tvrdi, njenu životnu priču iskoristila bez njenog znanja i pristanka, ali i bez ikakve finansijske nadoknade. Tvrdi da je Džoli iskoristila priču o silovanju koje joj se dogodilo kako bi snimila film, koji će poboljšati njen imidž borca za ljudska prava.

Bekele je bila oteta i pod prisilom udata. Nakon što je jednog od otmičara ubila, uspjela je da pobjegne za što joj je kasnije suđeno. Iako je oslobođena krivice, starješine zajednice u kojoj je živjela osudile su je na život u prognanstvu daleko od svoje kuće i porodice.

Film je prikazan na Globalnom samitu za zaustavljanje seksualnog nasilja u sukobima, a Angelina je tada rekla da će ova priča napraviti promjenu u svijetu. Bekele vjeruje da film, koji je osvojio brojne nagrade, može nju i njenu porodicu dovesti u opasnost od odmazde, iako u scenariju nije njeno pravo ime. Producenti filma najprije su odbijali da priznaju da je u filmu riječ o njoj.

– Aberaš se osjeća kao da je još jednom oteta, jer nisu priznali da je priča njena. Ona je nevidljiva, ali njena priča je uzeta. To je sramota – rekao je njen advokat za Daily Mail.

Prošle godine dobila je sudsku zabranu prikazivanja filma u Etiopiji, a vansudskom sporazumu dobila je manju količinu novca, nedovoljnu da nju i porodicu izvuče iz siromaštva.

– Moj je život na finansijskom rubu, dok oni planiraju film da prikažu na glamurozan način. To nije u redu-  rekla je. Za sad niko iz tima holivudske zvijezda nije oglasio povodom ovih optužbi.