ART PREPORUKA

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Sjutra koncert Filipa Gavranovića i Anila Bilgena

dzezDžez duo Filip Gavranović (gitara) i Anıl Bilgen (klavir) nastupiće sjutra u 20 sati u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” u Crnoj Gori. Nastup će biti priređen u okviru manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori/Jazz Appreciation Month in Montenegro – JAM 2015”.
Ulaz je besplatan.
– Anıl je u mom kvartetu od novembra 2013. godine, a nekoliko mjeseci prije toga smo počeli svirati skupa u duetu. Njegovo lirično sviranje i posvećenost svakom tonu skupa sa načinom na koji ja pristupam gitari i muzici uopšte, a koji građen kroz moje dugogodišnje bavljenje klasičnom gitarom, klasičnom muzikom uopšte i kasnije džezom, ima za rezultat nešto poput fuzije džeza i kamerne muzike – rekao je Gavranović u nedavnom intervjuu za MNE magazin.
On je dodao da su gitara i klavir vrlo neuobičajen sastav kada je kamerna, pa i džez muzika u pitanju.

– Oba instrumenta imaju relativno sličan frekventni opseg, pa je često teško doći do načina kako svirati tako da jedan instrument ne ometa drugi. Repertoar pripremljen za koncert u KIC-u ,,Budo Tomović” čine moje autorske kompozicije skupa sa nekoliko mojih obrada kompozicija koje dolaze iz repertoara standardnih džez pjesama i koje su bile dio mog diplomskog koncerta u Gracu prošlog juna – kazao je Gavranović.

kud duga