MAGAZIN

DJECA UŽIVALA: Turnir u slagalici i ,,Ne ljuti se, čovječe”

pceliceUdruženje Pčelica tradicionalno je organizovala takmičenje djece u slaganju slagalica i turnir u igri ,,Ne ljuti se čovječe” 4. i 5. aprila u tržnom centru ,,Mall of Montegro” u Podgorici.  Iz organizacije za MNE magazin kažu da su prezadovoljni odzivom djece.

– Cilj manifestacije je podsticanje djece i roditelja na zajedničko i kvalitetno provođenje slobodnog vremena u igri i učenju. Značaj  igara ogleda se u tome da ne postoji polna, ni uzrasna podjela među djecom, slagalice djeca mogu slagati zajedno sa braćom i sestrama, drugovima i drugaricama, roditeljima… Uvođenjem saigrača razvijaju se djetetove socijalne vještine, timski rad, učenje prihvatanja poraza, fer igre i tolerancije – rekla je organizatorka Đuljdana Bero.

Ona pojašnjava da na isti način igra ,,Ne ljuti se čovječe” doprinosi razvoju komunikacijskih vještina i podstiče njihovu interakciju. Ove igre imaju višestruki značaj za razvoj djetetovih psiho-socijalnih vještina i umnogome su korisne i poželjne. Osim turnira, djeca su pripremila i kulturni program. pcelice1