DRUŠTVO PREPORUKA

KARNEVAL U BUDVI: Gosti ,,Who see”, ,,Colonia” i Dragoljub Đuričić

budvanski karnevalMeđunarodni turistički karneval u Budvi biće održan od 1. do 3. maja.

Program će 1. maja početi u 20 sati pozivom na Karneval na ulicama i trgovima Starog grada u Budvi. Od 21 sat biće priređena tematska noć u kafićima u Starom gradu.

Narednog dana, 2. maja, od 12 do 19 sati biće priređen program ,,Discover Budva” koji će posjetioce upoznati sa kulturno-istorijskim nasljeđem Budve. ,,Vinski kutak” biće postavljen na Trgu pjesnika u Starom gradu od 16 do 18 sati. u 19.30h – Karnevalska povorka, predvođena Kapom od Karnevala, Gradskom muzikom Budve i mažoretkama, počinje u 19.30 sati od kafea „City“ do glavne bine ispred Starog grada.

Alternativni umjetnici na štulama i akrobate sa vatrom iz ,,Alternacije” prirediće od 20 sati atraktivan program po ulicama i Trgovima Starog grada.

U muzičkom dijelu bine će biti raspoređene na tri mjesta. Na bini ispred Starog grada nastupiće bokokotorski sastav ,,Who see klapa” (22 sata) i hrvatski sastav ,,Colonia” (23.30 sati). Na bini na Trgu palmi biće priređen muzičko-plesni performans plesnih škola ,,Buena Vista” i ,,Las Salseras Del Balkano” sa Dragoljubom Đuričićem, DJ-em i kubanskim plesačicama (22 sata). Na bini između crkava u Starom gradu u 22 sata nastupiće ,,Stereo Ambasada” (DJ LuckyDee, Nikola Radulović i Momo Grujić).

Trećeg dana, 3. maja, od 12 sati na Trgu pjesnika biće postavljen „Slatki kutak“. „Discover Budva“ od 12 do 18 sati upoznavaće posjetioce sa nasljeđem Budve.

Tokom cijelog dana biće organizovani dječiji programi, dok će Mala karnevalska povorka, predvođena Kapom od Karnevala, Gradskom muzikom Budve i mažoretkama, u 16.30 sati počeće od dječijeg vrtića do glavne bine.

„Alternacija“ i njeni alternativni umjetnici na štulama i klovnovi zabavljaće posjetioce od 13 sati. Umjetničke instalacije Jelene Ćelić biće postavljene na Trgu palmi, a Marice Kuznjecov na Trgu ispred Citadele.