ENGLISH SLAJDER

LEONTINA VUKOMANOVIĆ: Poezija je bila moj odgovor na pitanja srca

leontinaaLeontina Vukomanović napisala je kompoziciju za evrovizijsku numeru ,,Ceo svet je moj” predstavnice Srbije Bojane Stamenov. Kaže da je nezahvalno davati prognoze za plasman na tom takmičenju zbog kombinacije glasova žirija i publike.

Kao članici žirija muzičkog takmičenja ,,Pinkove zvezdice” najveće iznenađenje su joj takmičari koji su imali predispozicije za narodnu muziku, a uspjeli su da zablistaju u pop-rok žanru.

Da li ste imali priliku da čujete evrovizijsku pjesmu Nenada Kneževića Kneza ,,Adio” i kakve su Vaše prognoze za plasman predstavnika Srbije i Crne Gore na ovom takmičenju?

– Jako je nezahvalno davati prognoze za plasman bilo kojoj numeri na tom festivalu lakih nota, prije svega zbog nestabilnosti sistema glasanja (kombinacija žirija iz studija i glasova publike). Može se prognozirati jedino koja će pjesma postati pravi ljetnji hit, a mjerilo je brzina kojom ona ,,ulazi u uši”, aktuelnost muzičkih trendova, i atraktivnost samog izvođača.

Članica ste žirija muzičkog programa ,,Pinkove zvezdice”. Ko Vam je najveće iznenađenje u takmičenju i da li su se već sada iskristalizovali favoriti?

– Najveće iznenađenje su mi djeca koja su imala predispozicije samo za narodnu muziku, a onda na najljepši mogući način zablistali u pop-rok žanru. Favoriti publike su već sad glavna tema društvenih mreža i interneta, a mi iz žirija imamo ozbiljan problem da od dvadesetak sjajnih odaberemo finalnih deset.

Što ste pripremili ove godine za manifestaciju ,,Čarolija 2015”?

– Ove godine slavimo jubilej – deset godina festivala i samog hora ,,Čarolija”, a spremamo spektakularnu proslavu sa prijateljima i svim dosadašnjim učesnicima.

Prije dvije godine objavili ste zbirku pjesama ,,Nije tačno sve što lepo zvuči”. Da li pišete novu zbirku?

– Ne pišem više, to je bila jedna faza mog života i traganja za odgovorima na pitanja srca. Sada je sve mirno.

Kažete da Luciji prepuštate da se sama pronađe u hobijima i ostalim aktivnostima. Što je interesuje u posljednje vrijeme?

– Lucija pjeva, smišlja pjesme, izmišlja riječi na izmišljenom engleskom jeziku, a potom malo ,,komponuje” na izmišljenom njemačkom, ili srpskom. Kao i sve djevojčice, voli lutkice i kreativne stvari, ali specijalnih hobija nema.

Koji su Vaši planovi kada je muzika u pitanju?

– Sada se bavim potpuno drugačijim poslom, pomoćnik sam direktora u Dečjem kulturnom centru Beograd, nekadašnjem Domu pionira, kultnom mjestu gdje smo i mi kao djeca odrastali.

Bojana Radonjić

Foto: Facebook