Porto Novi
DRUŠTVO

NJEMAČKA: Policija na tragu motivima Andreasa Lubica

andreas-lubitz-new-thumbnailNjemačka policija u četvrtak veče pretraživala je  kuću kopilota  aviona Džermanvingsa Andreasa Lubica za kojeg se sumnja da se namjerno zaključao u kokpitu i zabio u planinu, ubivši sebe i 149 putnika u francuskim Alpima. Policija je u stanu u okolini Dizeldorfa, navodno,  sinoć pronašla nešto što tretira kao trag koji bi ih mogao dovesti do Lubicovih motiva. Zasad nije jasno o kakvom je konkretno tragu riječ, mada su mediji rano jutros objavili da je Lubic, navodno, patio i bio u emotivnoj krizi nakon nedavnog raskida sa djevojkom.

– Dali smo se u potragu kako bismo pronašli nešto što bi moglo objasniti što se dogodilo. Pronašli smo nešto što ćemo odnijeti na testiranje. Ne možemo u ovom trenutku  da kažemo o čemu je riječ, ali moglo bi se raditi o vrlo značajnom tragu. Nadamo se da će nam objasniti neke stvari – izjavio je za Dejli mejl inspektor policije u Dizeldorfu.

Preslušavši zapise iz ,,crne kutije” francuski istražioci utvrdili su da nesumnjivo vjeruju kako je 27-godišnji Andreas Lubic upravljao Airbusom A320 i odveo ga u smrtonosno spuštanje, ali nijesu ponudili objašnjenje njegovih mogućih motiva.