MODA PREPORUKA

MODA: Kolekcija modne kuće ,,Mona” 7. aprila u Podgorici

4Y9A2320

 

Kolekcija modne kuće “Mona” za proljeće/ljeto 2015, biće predstavljena podgoričkoj publici 7. aprila u okviru modne manifestacije “GP Contour fashion connection”. Riječ je o kolekciji pod nazivom “Anemona” koja slavi povratak veselih boja i razdraganih printova. Kreatorski tim “Mone”: Ana Leković, Kristina Gajić, Iva Stefanović, je ove sezone prilagodio kolekciju modernoj i sofisticiranoj ženi i muškarcu koji njeguju svoj stil od jutra do večeri.

Kreatorski tim se opredijelio za pastelne boje, pruge, tufne kao i kombinaciju prugi i tufni. Materijali koji dominiraju kolekcijom su keper, šifon, svila, saten, lan, štof, trikotaža i koža. Modele odlikuje udobnost i idealni su za cjelodnevno nošenje.

Tokom proljeća i ljeta zastupljeni su blejzeri, pantalone, majice, tunike, bluze, haljine i suknje od trikotaže u plavoj, puder roze, bijeloj, crnoj, teget, crvenoj i ljubičastoj boji, a u vidu različitih printova-animal, tufni i cvijetnih. Među istaknutim materijalima je i lan u bojama lavande, banane, pijeska, rezedo. Modeli od lana u kombinaciji sa bluzama cvijetnih motiva i tufni daju jedinstvenu draž cjelokupnoj kolekciji.

Dio kolekcije su i romantične haljine i suknje koje odišu notom elegancije i svedenosti. Izrađene su od svile i prirodnih materijala, pa ističu najljepše na svakoj ženi. Muški deo kolekcije čine kožne jakne – kraće, srednje i duže varijante u pilotskim, klasičnim i sportskim modelima sive i crne boje koje se odlično kombinuju sa materijalima poput kepera i džinsa. Muška kolekcija obogaćena je elegantnim i strukiranim sakoima, pantalonama i košuljama od kepera u pastelnim i tamnim bojama kao i odijelima od štofa užeg i šireg kroja.

Ove sezone ženske tašne i aksesoari stižu u svim veličinama, sportskih-mekanih, elegantnih-čvrstih formi u crnoj, teget, sivoj, bijeloj, bordo, zlatnoj, srebrnoj i pastelnim bojama. Modeli sa dvije ručke, dugačkim kaišem za nošenje preko ramena kao i damske tašnice sa metalnim lancem pogodni su za dnevne i noćne kombinacije. Muške tašne u crnoj, braon, teget i toup boji, namijenjene urbanim, sofisticiranim muškarcima primjenjive su za poslovne i opuštenije prilike. Napravljene su od najkvalitetnije kože.

This slideshow requires JavaScript.

 

Foto: M.Vulević