SPORT

RSCG: Suspenzije odgovornih za nerede na utakmici Mojkovac-Budvanska rivijera od danas na snazi

rscg logoRukometni savez Crne Gore danas je na svom sajtu objavio obavještenje Direktora liga Milorada Vujoševića povodom utakmica 11. kola Prve crnogorske muške lige između klubova ,,Mojkovac” i ,,Budvanska rivijera”, odigrane 21. marta.

Utakmica je prekinuta u 39. minutu, nakon opšte tuče obje ekipe na terenu u kojoj je učestvovala i publika.

Službena lica sa utakmice kontrolor Petar Atanasov i sudije Novica Mitrović i Miljan Vešović su Direktoru liga dostavili izjave o pomenutim dešavanjima, a Rukometnom saveza Crne Gore dostavljen je i zvanični video-snimak utakmice.

– Pokreće se disciplinski postupak protiv RK ,,Mojkovac” i RK ,,Budvanska rivijera” zbog dešavanja na pomenutoj utakmici. 2. Pokreće se disciplinski postupak protiv igrača RK ,,Mojkovac” Dušana Žurića, Borisa Savića, Predraga Sošića i Marka Tomovića. 3. Igrači RK ,,Mojkovac” Dušan Žurić, Boris Savić, Predrag Sošić i Marko Tomović suspendovani su do okončanja disciplinskog postupka. Suspenzija stupa na snagu odmah i odnosi se na sva takmičenja pod okriljem RSCG. 4. Pokreće se disciplinski postupak protiv članova RK ,,Budvanske rivijere”, igrača Stefana Čizmovića i službenog predstavnika Miodraga Stevovića. 5. Članovi RK ,,Budvanske rivijere”, igrač Stefan Čizmović i službeni predstavnik Miodrag Stevović suspendovani su do okončanja disciplinskog postupka. Suspenzija stupa na snagu odmah i odnosi se na sva takmičenja pod okriljem RSCG. 6. Pokreće se disciplinski postupak protiv rukometnog radnika RK ,,Mojkovac”, Vladete Rakočevića. 7. Rukometni radnik Vladeta Rakočević suspendovan je do okončanja disciplinskog postupka. Suspenzija stupa na snagu odmah i odnosi se na sva takmičenja pod okriljem RSCG. 8. Pokreće se disciplinski postupak protiv zvaničnog ljekara na utakmici dr. Milovana Bogavca. Zvanični ljekar na utakmici Dr. Milovan Bogavac suspendovan je do okončanja disciplinskog postupka. Suspenzija stupa na snagu odmah i odnosi se na sva takmičenja pod okriljem RSCG. 10. Obavezuju se RK ,,Mojkovac” i RK ,,Budvanska rivijera” da u roku od 48 časova dostave izjave o dešavanjima na pomenutoj utakmici na e-mail ili lično Direktoru liga Miloradu Vujoševiću. 11. Obavezuju se igrači RK ,,Mojkovac” Dušan Žurić, Boris Savić, Predrag Sošić i Marko Tomović, igrač Budvanske Rivijere Stefan Čizmović, službeni predstavnik Budvanske Rivijere Miodrag Stevović, rukometni radnik RK Mojkovac Vladeta Rakočević i doktor Milovan Bogavac da u roku od 48 časova dostave izjave o dešavanjima na pomenutoj utakmici na e-mail ili lično Direktoru Liga Miloradu Vujoševiću. 12. Suspenduje se teren u dvorani V. Đukić u Mojkovcu za utakmice seniora RK ,,Mojkovac” do okončanja disciplinskog postupka – piše u saopštenju Rukometnog saveza Crne Gore.