MODA PREPORUKA

IKONA STILA: Đovana Batalja, kraljica italijanskog šika

djovana batalja 1

 

Urednica  L'Uomo Voga Đovana Batalja omiljena je meta stritstajl fotografa. Kao stilistkinja sarađuje u pariškom, kineskom i njemačkom izdanju Voga,  a angažuju je i Veniti Fer, Numero, Ofisiel i W magazin. Njen stil se karakteriše kao besprekoran, a njen ormar je svakako čežnja mnogih trendseterki. Većina modnih urednika vodi računa o tome da ih ne fotografišu u istoj kreaciji više puta, ali ne i Đovana. Zbog toga, ali i prepoznatljivog osmijeha, ostavlja utisak prizemljene i pristupačne osobe. Ona daje odgovor i na pitanje kako postići dva totalno različita autfita sa istom haljinom? Koristite njene savjete – obucite drugi sako, promijenite cipele, dodajte krzneni prsluk ili efektnu maramu i to je to!

Đovana kaže da su joj uzori Monika Viti i Odri Hepbern,  što se može zaključiti po ekstravaganciji i ženstvenosti odjevnih kombinacija koje bira. Da je majstor svog zanata pokazuje i činjenica da je Batalja sa samo 28 godina iz manekenskih zaplovila u uredničke vode.

Ona se izdvaja i po još jednom upečatljivom “modnom dodatku”. Njen momak je Vladimir Restoan Rojtfeld, trgovac umjetninama, kustos i menadžer mladih perspektivnih njujorških umjetnika. On je sin Karine Rojtfeld, moćne bivše modne urednice pariškog Voga.  Đovana i Vladimir smatraju se jednim od najbolje stilizovanih parova na svijetu.

This slideshow requires JavaScript.