SLAJDER SPORT

KAĆA BULATOVIĆ: Olimpijada u Brazilu je moj sljedeći cilj

katarina0002Crnogorskoj reprezentativki, najboljem desnom beku planete, Katarini Kaći Bulatović prija život u Podgorici. Ova rođena Kragujevčanka kaže da joj je rukometaška karijera donijela neka odricanja, prvenstveno razdvojenost od porodice, ali da se zadovoljstvo kada se podigne pehar za reprezentaciju Crne Gore ne može ničim mjeriti. Sljedeći cilj u karijeri su joj Olimpijske igre u Brazilu, nakon čega planira da se više posveti privatnim planovima. Dok ne postane majka, kako kaže, beskrajno uživa u ulozi tetke.

Kako provodite slobodno vrijeme, kada nemate treninge i utakmice?

– Slobodno vrijeme sada uglavnom provodim sa sestrićem i ljudima koji si mi dragi. Pošto obožavam Podgoricu u proljeće, uglavnom su to šetnje, ispijanje kafe i sokova na suncu. Pored puno putovanja i treninga, uživam u šetnjama i odmoru.

Šta Vam je uspješna karijera rukometašice za ovo vrijeme donijela, a šta uzela?
– Uspješna karijera sa sobom nosi puno lijepih trenutaka, ali je možda nekad prevelika žrtva odvajanja od porodice i dragih ljudi. Naravno da ne žalim zbog toga, jer čovjek se vremenom pomiri sa tim da će neke lijepe trenutke, slavlja i odmore sa porodicom propustiti. Naučite da živite sa tim da idete u krevet kada vaši vršnjaci izlaze u grad, kada su rođendani i okupljanja da idete na pripreme, putovanja. Ali na kraju, kada podignete neki pehar sve to lakše pada uz podršku ljudi koji su vam dragi i koje volite.

katarina0005Često u intervjuima navodite da je Podgorica Vaš grad. Čime Vas je ovaj grad ,,kupio“? 

– Kao što sam i puno puta do sada govorila, ,,kupili” su me druželjubivi ljudi. Imala sam sreću da oko sebe imam pozitivne ljude kada sam došla koji su bili tu za mene u svakom trenutnku i učinili da se osjećam kao kod kuće.

Vaše koleginice Radmila Petrović i Ana Đokić očekuju bebu, Jovanka Radičević je najavila svadbu. Da li Vi razmišljate o udaji i majčinstvu?       – Ja sam puno puta do sada već i govorila da su mi želja Olimpijske igre u Riju i da poslije toga želim da se ostvarim kao majka i osnujem porodicu. Čvrsto vjerujem da će tako i biti, ali sve u svoje vrijeme. Najbitnije je da pored sebe imam osobu koja me prije svega poštuje i podržava u mojim željama. Kao posljedica toga, uloga majke za mene otvara jedno novo poglavlje u životu kojem se jako radujem.

Šta je za Vas najvažnija uloga u životu?

– Mislim da sam na posljednje pitanje već odgovorila. Dok se ne ostvarim kao majka, moja glavna uloga u životu će biti najljepši mogući osjećaj koji može da zamijeni majčinstvo, a to je osjećaj kada ste nekome tetka. Obožavam djecu i čine me jako srećnom. Kada imate pored sebe osobu koja dijeli vaše mišljenje, mislim da je to jedna nova medalja.