MODA PREPORUKA

IKONA STILA: Aleksa Čeng, neodoljivo jednostavna

alexa

 

Nekadašnja britanska manekenka,  a danas popularna TV voditeljka Aleksa Čeng, po ocjeni modnih znalaca, jedna je od najbolje odjevenih dama svijeta. Zapažena gdje god da se pojavi, svakoj kombinaciji daje lični pečat. Aleksin stil je teško objasniti. Ipak, njen šarm, prije svega, krasi jednostavnost. Ona je sinonim za besprijekoran ulični i opušteni stil, a oduševljava javnost time što takve modne kombinacije uspješno prilagođava i za crveni tepih.

– Ne volim ništa što je seksi i ne volim da pokazujem previše kože – otkrila je Aleksa, govoreći o tome kako bira odjeću.

Iako hvaljena zbog modnog ukusa, ona ističe da je ,,stil jedna od najmanje konkretnih stvari o kojima bismo mogli da sudimo“.

– Kada neko dobije nagradu za najbolji brend to je u redu, ali je stil toliko subjektivan da je teško ljude pošteno rangirati – navodi voditeljka.

Ona ističe da se ni sama nije rodila sa osjećajem za lijepo odijevanje i da  je prekretnica u evoluciji njenog stila bio početak voditeljske karijere, jer je tada konačno imala dovoljno novca da kupuje odjeću kakvu želi.

– Nijesam imala mnogo stila dok nijesam počela da radim za televiziju. Oni vam daju novac za garderobu tako da sam tada prvi put imala luksuz da kupujem kako treba – kaže Aleksa.

Ova tridesetogodišnja modna ikona navodi kako se ne plaši da miješa različite stilove i smatra da su neke od stvari koje kupuje vrlo čudne. Priznanje za njen stil je i ,,malberi“ torba koja nosi njeno ime.

This slideshow requires JavaScript.