DRUŠTVO

AKCIJA ,,TIP”: Uhapšeno pet fudbalera zbog sumnje da su namještali utakmice

Milovan pavicevic

Milovan Pavićević

U  policijskoj akciji ,,Tip” uhapšeno je pet bivših fudbalera klubova ,,Čelik” i ,,Berane” koji se sumnjiče da su dogovaranjem ishoda utakmica sebi i drugima pribavili protivpravnu korist u iznosu od  75.000 eura , saopštio je rukovodilac Sektora kriminalističke policije MUP-a Milovan Pavićević.

Novak Rajković (26) koji sada igra u FK ,,Berane“, Stefan Lutovac (29)  u FK ,,Radnički“ iz Berana, Milenko Nerić (27) iz FK ,,Bokelj“, Milovan Nikolić (22), na pozajmici u FK ,,Iskra“ i Mihailo Radulović (28) iz FK ,,Cetinje“ uhapšeni su danas nakon višemjesečne policijske akcije,,Tip”.

– Oni su za imovinsku korist koju su pribavili za sebe, a koja se kretala od dvije do 20.000 eura po utakmici i po licu, ugovorili pet fudbalskih utakmica Crnogorske lige. Na taj način zaradili su 40.000 eura. Osumnjičeni su iskoristili saznanje o dogovorenom ishodu i u crnogorskim i kladionicama u regionu uplaćivali novac kako bi ostvarili zaradu. Sumnja se da su u saradnji sa drugim licima uplaćivali novac preko interneta da bi zaradili i da su time oštetili priređivače igara na sreću za oko 35.000 eura – rekao je Pavićević.  On je najavio da će MUP i dalje sprovoditi slične akcije.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Fudbalski savez Crne Gore. Njegovi predstavnici istakli su da Savez podržava sve radnje državnih organa kojima se onemogućava i predupređuje bilo čiji pokušaj dogovaranja-lažiranja ishoda utakmica.

– Nadležni organi FSCG, na osnovu svojih normativnih akata, preduzeće sve mjere i pokrenuće disciplinske postupke radi utvrđivanja odgovornosti i izricanja sankcija svim učesnicima u neregularnostima, u skladu sa propisima FSCG, UEFA i FIFA – piše u saopštenju za javnost.

Bojana Radonjić