ENGLISH

NENAD KNEŽEVIĆ KNEZ: Ponosan sam na pjesmu ,,Adio”

image-3aeb6f661074dc075860c38f6523f6388e73ea240dddc4ffbf3eeebf439c460f-VNenad Knežević Knez, umjesto, kako je ranije najavljeno, u bečićkom hotelu ,,Splendid“, predstaviće 21. marta u Podgorici numeru ,,Adio“ sa kojom će nastupiti na ,,Eurosongu“ u Beču.

– Pjesma će biti predstavljena u Podgorici zbog prenosa uživo RTCG. Biće u prajm-tajmu sa posebno pripremljenim programom i gostima – kazao je Knežević za MNE magazin.

Kako teku pripreme za ,,Eurosong“?

– Pripreme teku sjajno, u smislu da je pjesma završena i zvanično predata ,,Eurosongu”. Sjutra je službeni sastanak i pjesma će biti predstavljena zvaničnicima tog takmičenja. Slijedi sad osmišljavanje nastupa. Biće to dug i težak zadatak.

Kako ste zadovoljni numerom?

– Zaljubljen sam u nju. Ponosan sam na nju. Pjesma je divna u svakom pogledu. Iskrena je, od prvog do posljednjeg takta prenosi emociju.

image-5a98091a6702fc6b027b36d0b4a8eac5d8327a83ef97842898baee351137bc0e-V

Zašto ste se baš odlučili za saradnju sa Marinom Tucaković, Dejanom Ivanovićem i Željkom Joksimovićem?

– Svako od njih je zaista najbolji u svom segmentu. Željko je kao producent i kompozitor ostavio veliki trag. Marina i Dejan su veliki hitmejkeri.

Da li ste imali ponudu od crnogorskih autora da Vam urade pjesmu?

– Imao sam ponude iz cijelog svijeta, pa i iz Crne Gore. Mislim da je ovaj koncept, saradnja sa Željkom, Marinom i Dejanom, pravi. Svi smo izuzetno zadovoljni radom i pjesmom.

Na kojim lokacijama je sniman spot?

– Spot je rađen studijski, ali i iz vazduha. Ti kadrovi iz vazduha su maestralni, mislim da niko nije uspio da snimi Crnu Goru na taj način.To izgleda sjajno. Radila ga je kompanija ,,IDJ videos”, a režiju potpisuje Andrej Ilić, sin Sanje Ilića iz ,,Balkanike”. Jako je talentovan mladić i divan umjetnik.

Pjesma je, kako navode neki mediji, snimljena na engleskom, u pripremi je numera na njemačkom. Da li to znači da ćete pjesmu u Beču izvesti na nekom od tih jezika ili ćete ipak numeru otpjevati na maternjem?

– Nisu još u pripremi te verzije. Vjerovatno da će biti napravljene kao materijal koji ćemo nositi na ,,Eurosong”, ali za sada ništa. Skoro je 99,9 odsto sigurno da će pjesma biti pjevana samo na crnogorskom upravo iz razloga što želimo da budemo drugačiji i da ispoštujemo tradiciju.

Bojana Radonjić

Foto: Bojan Stanić