ENGLISH

NAJSKUPLJI RAZVODI: Ribolovljev drži rekord sa 3,3 milijarde dolara

dimitrij 2Suma od 3, 3 milijarde eura koju je ruski milijarder Dimitrij Ribolovljev morao da isplati bivšoj supruzi, nakon šest godina pravne bitke, dovela ga je na rekordno prvo mjesto ne tako zavidne ljestvice ,,najskuplih razvoda u istoriji”. Na drugom mjestu je australijski modni magnat Rupert Merdok, koji se razveo od supruge Ani 1999. godine. Sloboda ga je stajala čitavih 1,7 milijardi dolara.

Malo bolje od ,,prijatelja po novcu” prošao je Berni Eklston, vlasnik Formule 1, pa je njegova supruga Slavica nakon razvoda  dobila  nevjerovatnih 1,2 milijardi dolara. Ona je ostvarila pravo na ovu svotu nakon što se njen bivši muž oženio Fabijanom Flosi, 50 godina mlađom direktorkom marketinga brazilske ,,Formule 1“.

THE LAUREUS WORLD SPORTS AWARDS AT THE ESTORIL CASINO, PORTUGAL -  16 MAY 2005Holivudska bajka glumca Mela Gibsona, završila se razvodom,   a koštala ga je 512 miliona dolara. Neko bi mogao reći da se Roman Abramovič  izvukao za dlaku, jer je bivšoj supruzi Irini platio samo 300 miliona dolara od svog ogromnog bogatstva poslije razvoda 2007. godine. Par se razveo u Rusiji, gdje je sud naklonjeniji muževima. Iako je mogla dobiti mnogo više, Irina se nije pretjerano žalila.roman irinaNa listi najskupljih razvoda, Madona je najveći ženski gubitnik, bivšem supružniku režiseru Gaju Ričiju dala je  80 miliona dolara u novcu i imovini, uključujući njihovu kuću i pab.