Porto Novi
SPORT

FORMULA JEDAN: Luis Hamilton startuje sa pol-pozicije

1426306350Timovi ,,Mercedesa“ i ,,Ferarija“ startovaće sjutra (6 ujutru po našem vremenu) prvu trku u sezoni ,,formule 1“ u Melburnu na najbolji mogući način.

Svjetski šampion Luis Hamilton zauzeo je danas u kvalifikacijama pol-poziciju. Sa druge pozicije startovaće njegov kolega Niko Rozberg. Da razbije dominaciju ,,Mercedesa“ i ,,Ferarija“ tu je Felipe Masa iz ,,Vilijams/Mercedesa“ koji će trku početi kao treći. Slijede Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen iz ,,Ferarija“.

Prvu trku u sezoni propustiće Fernando Alonso koji je zadobio potres mozga nakon nesreće na stazi u Barseloni. Iz tima su saopštili da još nije poznato kada će se Alonso vratiti u takmičenje niti razlog nesreće.

Neće biti na stazi u Melburnu ni Gida van der Gardea, koji je nedavnom odlukom suda u Viktoriji trebalo da vozi za ,,Zauber“, ali nema potrebnu superlicencu, pa je u dogovoru sa rukovodstvom ,,Zaubera“ odlučio da propusti trku.

– Strastveni sam vozač i ova mi odluka teško pada. Međutim, donijeta je iz poštovanja prema ovom sportu, predstavnicima ,,Formule jedan“, ,,Zaubera“ i vozačima Felipeu Nasru i Markusu Eriksonu. Siguran sam da će rješenje biti pronađeno – rekao je van der Garde.

B.R.

Foto: Autosport