DRUŠTVO SLAJDER

MILOŠ BIKOVIĆ: Susret između uloge i glumca je putovanje

Miloš-Biković

Ekipa MNE magazina sa glumcem Milošem Bikovićem pričala je u Podgorici uoči premijere filma ,,Bićemo prvaci sveta” režisera Darka Bajića. Miloš kaže da ,,svaka uloga mora da bude specifična inače ne bi prihvatio da je igra”.

– Film ,,Bićemo prvaci sveta” je priča o ljubavi, viziji, prijateljstvu i plemenitosti. To je ono što mi se dopalo kada je koncepcija ovog filma u pitanju, pa sam prihvatio ulogu – kaže Miloš Biković.

On je u jednoj anketi proglašen jednim od sto najljepših Rusa, pa smo  ga pitali kakav je to osjećaj.

– (smijeh) Hvala na komplimentu, ali ipak i dalje ja sam Srbin i Crnogorac.

,,Zapalili” ste internet porukom na Tviteru za Međunarodni dan žena. Da li je to bio neki nesporazum, da li se to neka greška potkrala?

– Bio je nesporazum, ali generalno u javnosti morate da budete oprezni šta govorite, to jest, kako govorite. Sve što kažete može biti zloupotrebljeno.

Kako je bilo na premijeri ruskog filma ,,Duhless 2” u Sankt Peterburgu u kojem glumite glavnu ulogu, i kako je bilo snimati u Rusiji?

– Divno je bilo na premijeri u Sankt Peterburgu, divno je bilo i u Moskvi. Nadam se da će ovaj drugi dio nadmašiti prvi. Svako iskustvo se razlikuje, nije važno da li se snima u Srbiji ili Rusiji. Bitno je za kakve ljude radite. Svaki čovjek je univerzum po sebi, svaki projekat sa sobom nosi duh koji su oni koji u njemu učestvuju gradili.

Koliko se razlikuje pristup režisera Mihalkova i Kozlovskog?

– Nikita Mihalkov ima najbolji pristup scenariju koji sam ja vidio. Priprema je kod njega veoma važna i dugotrajna. Dakle, Nikita Mihalkov radi sedmu ruku, radi dok ne dobije tačno to što żeli. Snimanje je na kraju nešto što je samo zabilježeno.

Izjavili ste za ulogu u ,,Duhlessu 2”: ,,Ne znam zašto je ova uloga odabrala mene”. Da li znate zašto je uloga Radomira Šapera u filmu ,,Bićemo prvaci sveta” odabrala Vas?

– Ne znam. Glumac bira uloge, uloge biraju glumca. Kao što glumac traži ulogu, tako ona traži njega. Taj susret između glumca i uloge je putovanje.

 

Bojana Radonjić