SLAJDER SPORT

JOVANKA RADIČEVIĆ: Ne želim svadbu o kojoj će svi pričati

 

jovanka radicevic Crnogorska reprezenatativka i desni bek makedononskog Vardara rukometašica Jovanka Radičević, vjerila se u januaru ove godine sa golmanom makedonskog FK “Turnovo” Dinom Zahovim. Za MNE magazin priča o danu kada je zaprošena i o kakvom vjenčanju mašta. Otkriva i to da rukomet nije bio njen prvi izbor, željela je da napravi fudbalsku karijeru, ali je na nagovor majke preusmjerila interesovanja.

 Kako izgleda jedan Vaš dan kada dođete u Podgoricu, rasterećeni od obaveza i treniga?

-Pa kao i većina sportista koji su tokom cijele godine odsutni od svoje familije, slobodne dane provodim  sa porodicom, uglavnom su to šetnje, zajednički ručak… I, naravno, ispijam  kafe sa drugaricama koje ne viđam  često. Ali, nekako najviše volim da provodim vrijeme sa porodicom.

Da li je rukomet oduvijek bio Vaš sportski izbor?

-Nije, željela sam da treniram fudbal i to je nešto što me je najviše privlačilo. Roditelji su se protivili tome i majka mi je bila profesionalna rukometašica. Na njen nagovor sam otišla i eto zavoljela sam rukomet iznad svega.

U januaru ove godine  vjerili ste se sa golmanom makedonskog Fudbalskog kluba “Turnovo” Dinom Zahovim. Hoćete li otkriti našim čitaocima kako je izgledao taj poseban događaj u Vašem životu?

-Kako mi sportisti nemamo puno slobodnog vremena, odlučili smo da Novu godinu dočekamo  u toplijim krajevima. Otputovali smo u Dubai. Zaista, iznenađenje je bilo orginalno i pravo, nijesam očekivala da će to da se desi tamo. Moj vjerenik je želio da mi Dubai ostane u lijepom sjećanju, jer je znao da mi je oduvijek želja bila da odemo tamo. Bili smo na ručku u restoranu i tamo me je zaprosio .

Čime Vas je izabranik osvojio, i na čemu insistirate u partnerskim odnosima?

-Osvojio me je iskrenošću i harizmom. Najbitnije  od svega je biti iskren. Od početka to je ono na čemu zasnivamo naš odnos, naravno poštovanje i razumijevanje su ključni faktor u vezi.  Da nije toga, a još smo oboje sportisti  teško bi se uskladili. Ključno  je da znate šta želite i koji su vaši ciljevi. O svemu treba  otvoreno razgovarati.

Kako zamišljate dan vjenčanja?

-Sigurno da kada dođe do toga, biće nešto neobično sa ljudima koji će nam značiti. Stvarno nijesam od onih osoba koje žele da to bude svadba o kojoj će svi pričati. Prosto hoću da taj dan bude poseban, kada ćemo uživati sa  našim bližnjima i prijateljima.

 

 

One Response to JOVANKA RADIČEVIĆ: Ne želim svadbu o kojoj će svi pričati