DRUŠTVO SLAJDER

AKTUELNO: Ministarstvo ne namjerava da obustavi putarinu kroz Sozinu

Ministarstvo saobraćaja neće razmatrati predlog da se ne naplaćuje prolaz kroz tunel Sozina dok se ne normalizuje saobraćaj na putnom pravcu Cetinje-Budva, saznajemo nezvanično iz ovog resora.

kliziste-1

Klizište u Markovićima

Iz Ministarstva objašnjavaju kako ne postoji zakonski osnov da se ne naplaćuje prolaz kroz Sozinu sve dok postoje alternativni putni pravci za odvijanje saobraćaja. S druge strane, objašnjavaju kako ne bi bilo dobro da se putarina ukida zbog toga što se tunel od tog prihoda održava.

Shodno tome, Ministarstvo saobraćaja neće uputiti Vladi bilo kakvu inicijativu o obustavi naplaćivanja prolaza kroz tunel Sozina.
Ovih dana je izvršni direktor Monteputa, koji upravlja Sozinom, Osman Nurković kazao da je za pitanje o neplaćanju putarine nadležno Ministarstvo saobraćaja i ako Vlada donese odluku da se putarina umanji ili ukine, preduzeće će to i učiniti. Nurković smatra da ideja o ukidanju naplate Sozine nije dobra.

-Kroz tunel Sozinu saobraća se 24 sata dnevno, 365 dana u godini i potrebno je obezbijediti normalan rad, održavanje, obezbjeđenje i funkcionisanje tog objekta koji je mnogo kompleksniji za održavanje i čuvanje nego što to vidi i zna laička javnost – rekao je Nurković.