DRUŠTVO PREPORUKA Uncategorized

AKTUELNO: Prekid saobraćaja na putu Cetinje-Budva

kolektiv.me

kolektiv.me

Zbog  pojave klizišta u mjestu Markovići  na putu Budva – Cetinje  obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Vozačima se savjetuje da koriste alternativne putne pravce Cetinje -Njeguši -Kotor i put koji vodi kroz tunel Sozinu.  Obustavljen je saobraćaj i za sve kategorije vozila na putu Jasenovo polje – Šavnik – Žabljak, Plužine – Šćepan polje, Rožaje – Kula. Na regionalnom  putu Pljevlja – Metaljka- Čajnice  uspostavljen je  saobraćaj za vozila do 10 tona,  na putevima na jugu saobraća se uglavnom bez vanrednih ograničenja. Usporeno se saobraća u sjevernom dijelu Crne Gore uz povremene sniježne padavine, pojavu mećave i poledicu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na pojavu odrona. Apelujemo na vožače da  voze oprezno, smanjenom brzinom a upotreba zimske opreme je obavezna  u skladu sa postavljenom signalizacijom, piše u saopštenju Auto-moto saveza Crne Gore.

Na putnom pravcu Podgorica – Bijelo Polje naizmjenično jednom trakom se propuštaju kamioni sa prikolicom i šleperi. Kamionima sa prikolicom i šleperima nije dozvoljeno kretanje na putevima Nikšić – Plužine,  Pljevlja-Ranče, Rožaje-Kula, Mojkovac-Đurđevića Tara. Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje se izvode radovi. Na magistralnom putu M-4 dionica Lipci-Grahovo u mjestu Donje Krivošije zbog izvođenja minerskih radova promijenjen je režim saobraćaja sa tri na dvije kolovozne trake.

Dolaziće i do desetominutnih prekida saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10 do 11 i od 15 do 16 sati, a predviđeno je da radovi traju do 15. maja. Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Kruče na magistralnom putu M-2.4  dionica Bar – Ulcinj promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevica Tara u mjestu Dobrilovina zbog klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično. Postavljena je saobraćajna signalizacija..